Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ: ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα που εφαρμόζει κατά των εργαζομένων, άσκησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας και πρόεδρος της Π.Α.Σ. Κ.Ε. (Πανελλήνιας Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων) Ημαθίας, Δημήτρης Ταχματζίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στα τοπικά ΜΜΕ, στο Ε.Κ. Βέροιας. «Η εφαρμογή του μνημονίου, η ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις...αρχές, τις ιδέες και τις αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Δεν είναι η πολιτική για την οποία στρατευτήκαμε, αγωνιστήκαμε, ψηφίσαμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε αντίθετοι με το Μνημόνιο και τους όρους για τα σκληρά, άδικα και άνισα μέτρα σε βάρος του κόσμου της εργασίας χωρίς να παραγνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση και την κρίση δανεισμού», σημείωσε.
Η συνδικαλιστική παράταξη, σύμφωνα με τον κ. Ταχματζίδη, προτείνει τα μέτρα που, όπως τονίζει, "θα οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση με επιβάρυνση αυτών που ευθύνονται: των εχόντων και κατεχόντων". Ζητάει, αλλαγή του θεσμικού ρόλου και της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δομική αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, μεταφορά δημόσιου χρέους των κρατών - μελών της ευρωζώνης με την έκδοση ευρωομολόγων, ανάκαμψη στηριγμένη στις επενδύσεις, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία. Παράλληλα, ζητά την παραδειγματική τιμωρία και τη δήμευση της περιουσίας όλων όσων διασπάθισαν δημόσιο χρήμα, καθώς και την πλήρη αποκάλυψη των ενόχων στα μεγάλα σκάνδαλα (όπως Siemens - Βατοπέδι - Δομημένα Ομόλογα - ΓΕΡΜΑΝΟΣ).

«Άλλο το νοικοκύρεμα, άλλοτα άδικα κοινωνικά μέτρα»
«Η ΠΑΣΚΕ αν και αναγνωρίζει ότι το έλλειμμα της χώρας απαιτεί νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών, περιστολή της σπατάλης, ανατροπές στο κράτος και την παραγωγή στη βάση μιας δίκαιης και ισόρροπης κατανομής των βαρών, επισημαίνει ότι η «συνταγή» της Τρόικας επέβαλε μέτρα κοινωνικά άδικα που έσπασαν κυριολεκτικά τους πιο αδύναμους κρίκους της κοινωνικής αλυσίδας της μισθωτής εργασίας, ενώ ακόμη και τώρα οι έχοντες και κατέχοντες εξακολουθούν «να πίνουν στην υγεία των κορόιδων», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας.
Έκανε λόγο για προκλητική συμπεριφορά του πολιτικού προσωπικού αλλά και των διαφόρων φορέων αντιπροσώπευσης συμφερόντων, «καθώς -την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού - όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους αλλά είτε τις μεταθέτουν, είτε με τους μηχανισμούς χειραγώγησης της κοινής γνώμης επιχειρούν να τις μετατρέψουν σε ενοχές, συνενοχές και φοβίες».
Επισήμανε επίσης, ότι η δημόσια συζήτηση δεν μπορεί να γυρνά στην προ Μνημονίου εποχή, σημειώνοντας πως ό,τι έγινε δεν αποτελεί άλλοθι αποποίησης ευθυνών. «Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για εθνική, πατριωτική αλλά και ταξική μάχη για να σωθεί η χώρα. Τη χώρα όμως δε συγκροτούν άψυχα αντικείμενα, στατιστικές και αριθμοί. Τη συγκροτούν άνθρωποι, πολίτες, εργαζόμενοι που μοχθούν σκληρά, που δεν απομυζούν
παρασιτικά τον πλούτο της, αλλά τον δημιουργούν. Είναι ακραία και ηθικά αντισοσιαλιστική πολιτική να επιχειρείται η διάσπαση αυτών των ανθρώπων σπέρνοντας το ζιζάνιο του «κοινωνικού αυτοματισμού» δηλαδή να στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου ή ακόμη χειρότερα δημιουργούνται όροι «κανιβαλισμού» με γνώμονα το είδος , την αμοιβή, ή την ασφάλεια της εργασίας τους», τόνισε.
πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: