Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ

Με αφορμή τη φιλοξενία των απεργών πείνας μεταναστών στη Νομική και παρά τις ανακοινώσεις φοιτητικών συλλόγων και πανεπιστημιακών,επιχειρείται μια προσπάθεια από όλα τα κόμματα της δεξιάς και με τις ευλογίες και το σιγοντάρισμα των "αγανακτισμένων" διαπλεκόμενων ΜΜΕ να υπερισχύσει στην κοινή γνώμη η αντιδημοκρατική και επικίνδυνη πρόταση της ΝΔ για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.Ξεχωριστό ρόλο παίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία συναινεί σ'αυτή την πρόταση με την όλη στάση της μέχρι τώρα.
Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου για το πανεπιστημιακό άσυλο:
Όσο σκεπτικισμό κι αν δημιουργεί η προσφυγή των μεταναστών, να αναζητήσουν άσυλο στη Νομική Σχολή, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα παρακάτω:
Το άσυλο, ως απαραβίαστος χώρος, επινοήθηκε ως ιδέα, ως πράξη κι εφαρμογή και ως λέξη από τους αρχαίους Έλληνες.
Παραμένει ως αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των αρχών του δικαίου, ως η πιο ανθρωπιστική ιδέα στην πορεία της ανθρωποποίησης του ανθρώπου.
Το Πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε, ιδιαίτερα, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όχι μόνον ως χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αλλά ως άσυλο – προσφυγή κάθε αδικημένου.
Οι μετανάστες προσφεύγουν σ’ αυτό, για να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημά τους. Δουλεύουν χρόνια τώρα στη χώρα μας και τους εκμεταλλεύονται οι πάντες, χωρίς να ρωτούν αν είναι παράνομοι.
Επιτέλους! Πρέπει το μεταναστευτικό πρόβλημα, από ελληνικό να γίνει ευρωπαϊκό

Δεν υπάρχουν σχόλια: