Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΗΣ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"


Αύριο 28/1/11, ώρα 7μμ, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη, έχει την ιδρυτική της συνέλευση η "Δημιουργία Κίνησης Πόλης στη Θεσσαλονίκη".Πρόκειται για τη δημιουργία μιας μόνιμης δημοτικής κίνησης που θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, θα συζητάει και θα παίρνει αποφάσεις μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συνέλευσης.Η ιδρυτική της διακήρυξη έχει ως εξής:
“ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΝΤ”: Πρωτεύουσα στην ανεργία και τη φτώχεια!

Κάθε κάτοικος αυτής της πόλης αντιλαμβάνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο πόσο άσχημη και δύσκολη είναι η καθημερινότητα με στοιχειώδης όρους ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όπως επίσης και ότι τίποτα δεν αλλάζει στη ζωή του ούτε με το νέο δήμαρχο μιας και αυτός είναι συνεχιστής και διαχειριστής της ίδιας πολίτικης. Ζούμε σε μία πόλη, όπου:
● η ανεργία φτάνει στο 20% ενώ στους νέους ξεπερνά το 30%.
● πληρώνουμε τα υψηλότερα δημοτικά τέλη της χώρας με μηδαμινές κοινωνικές παροχές
● το νερό, η εκπαίδευση, η ενέργεια λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια και ιδιωτικοποιύνται
● ολόκληρες γειτονιές (Ξηροκρίνη, Ανάληψη, Αγ.Θεράποντας, Ροτόντα) έχουν εγκαταληφθεί εντελώς, αφού δεν είναι τόσο “εμπορικές” όσο άλλες, ενώ το ποσοστό πρασίνου είναι από τα χαμηλότερα σε όλη την Ευρώπη


ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!


Απάντηση σε όλα τα παραπάνω δεν μπορεί παρά να είναι οι ανατρεπτικοί αγώνες στην πόλη που θα βάζουν μπορστά τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Προτείνουμε τη δημιουργία μιας μόνιμης δημοτικής κίνησης που θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, θα συζητάει και θα παίρνει αποφάσεις μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συνέλευση. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τον Καλλικράτης, θα δρομολογηθούν εξελίξεις που θα έχουν άμεση επίπτωση στη ζωή μας, ήδη ο Μπουτάρης μίλησε για 4000 απολύσεις στο Δήμο, η υποχρηματοδότηση ακινητοποίησε τα απορριμματοφόρα κτλ και πρέπει να δημιουργηθούν δομές και κινήματα τέτοια, που θα μπορούν να παλέψουν και να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση και να επιβάλλουν πολιτικές προς όφελος των δημοτών και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, κόντρα σε διαχειριστικές προτάσεις και στη λογική του κέρδους!

Η δική μας πρόταση δεν περιμένουμε να υιοθετηθεί από κανέναν δήμαρχο, όσο φιλολαϊκός και αν παρουσιάζεται. Πιστεύουμε ότι οι νίκες σήμερα είναι δυνατές μόνο μέσα από τον “εκβιασμό” του μαζικού κινήματος, απέναντι στους δημάρχους, τις Κυβερνήσεις, τους εργοδότες. Δεν έχουμε αυταπάτες και δε θέλουμε να διαχειριστούμε το τοπικό κράτος υποχείριο της κεντρικής Κυβέρνησης και της ΕΕ. Δεν θέλουμε μικροδιορθώσεις αλλά πλήρη ανατροπή του μοντέλου διοίκησης.


Με μαζικούς αγώνες διαρκείας, στα χέρια των εργαζόμενων και όχι «πρόθυμων» συνδικαλιστών, να ανατρέψουμε το μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση και τους δημάρχους που την εφαρμόζουν.


Να διεκδικήσουμε τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, σε ρήξη με την ΕΕ την ΟΝΕ και το ευρώ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των σημαντικών τομέων (υγεία, ενέργεια, μεταφορές κλπ.) με εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων, την κατάργηση των πολεμικών δαπανών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
για τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΗΣ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/01 19:00
στο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ (Τσιμισκή 105 και Διαγώνιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: