Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ


Το έργο καθαρισμού και αποκατάστασης των παράνομων χωματερών ανέλαβαν συνεργεία του Δήμου Νάουσας σε πολλά σημεία στα Ανθέμια και την Ειρηνούπολη. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και εκτεταμένο σε περιοχές στον Κοπανό, τα Μονόσπιτα, τα Λευκάδια, το Αγγελοχώρι κ.ά, όπου έχουν εντοπιστεί τόνοι σκουπιδιών, μπάζα, σίδερα, φρούτα ακόμα και νεκρά ζώα (!), τα οποία εναπέθεσαν αυθαίρετα ασυνείδητοι πολίτες, ρυπαίνοντας κοινόχρηστους χώρους, οικόπεδα, αγροτικές καλλιέργειες, αλλά και χώρους κοντά σε κατοικημένες περιοχές και αρχαιολογικά μνημεία.
Με εντολή του Δημάρχου κ. Αν. Καραμπατζού..από τις αρχές της εβδομάδας οχήματα και προσωπικό του Δήμου και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ξεκίνησαν την αποκομιδή των σκουπιδιών και τον καθαρισμό-αποκατάσταση των παράνομων χωματερών. Οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα μέχρι να καθαριστούν όλα τα σημεία ρύπανσης. Το συντονισμό των εργασιών έχει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Εμμ. Βαδόλας, σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους των Δημ. Ενοτήτων Ανθεμίων και Ειρηνούπολης κ.κ. Π. Αδαμίδη και Γ. Βασιλείου.
Με στόχο τη δραστική επίλυση του προβλήματος ρύπανσης, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στα Ανθέμια, στην Ειρηνούπολη και γενικότερα σε όλο το Δήμο Νάουσας, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, αλλά και στη λήψη μέτρων, όπως την επιβολή των υψηλών προστίμων και των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος σε όσους ρυπαίνουν δημόσιους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: