Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η πλειονότητα των Αυστραλών δεν θέλει τους Έλληνες μετανάστες στη χώρα! Πριν τρομάξετε, ενοχληθείτε ή αντιδράσετε, να σημειώσουμε πως αυτό προκύπτει από μια δημοσκόπηση του…1951!
Ρωτήθηκαν, λοιπόν, οι Αυστραλοί αν θέλουν να έρθουν μετανάστες στη χώρα.
Ένα ποσοστό σχεδόν 100% είπε «ναι» στους Βρετανούς, 80.6% είπε «ναι» στους Γερμανούς και 55.4% «ναι» στους Ολλανδούς. Το ποσοστό για τους Έλληνες ήταν μόλις 42.7%.
Αυτή τη δημοσκόπηση επικαλείται ο έγκυρος ομογενής δημοσιογράφος..και συγγραφέας Γιώργος Μεγαλογένης, για να υποστηρίξει πως οι πολιτικοί κάνουν λάθος, όταν λειτουργούν με οδηγό τις δημοσκοπήσεις.

«Οι πολιτικοί εκείνης της εποχής» λέει ο κ. Μεγαλογένης «αγνόησαν τις δημοσκοπήσεις, έφεραν μετανάστες από την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες και έκαναν το σωστό. Οι μετανάστες αυτές πρόσφεραν πολλά στην Αυστραλία και σήμερα το αυστραλιανό έθνος είναι υπερήφανο για αυτούς».
Ο κ. Μεγαλογένης, ο οποίος έχει γράψει δύο βιβλία τα οποία καταπιάνονται με τη μετανάστευση στην Αυστραλία και πώς αυτή άλλαξε το αυστραλιανό έθνος προς το καλύτερο, εκφράζει την απογοήτευσή του που, σήμερα, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση έχουν ταχθεί κατά της «μεγάλης Αυστραλίας» μέσω της μετανάστευσης, κυρίως επειδή φοβούνται το πολιτικό κόστος.
«Με ενοχλεί πως ακόμα και παλιοί μετανάστες, Έλληνες και Ιταλοί, τάσσονται κατά της άφιξης νέων μεταναστών, λέγοντας ''εμείς ήρθαμε νόμιμα''. Λάθος. Πρώτον, δεν ήρθαν όλοι νόμιμα στην Αυστραλία, αλλά, ανεξαρτήτως του πώς φτάνει ο καθένας, το κίνητρο όλων ήταν και είναι μια καλύτερη ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: