Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ.ΚΛΩ.

Κι ενώ γίνεται σήμερα η τριμερής συνάντηση τραπεζών, υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και διοίκησης ομίλου και ενδεχομένως να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις,ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης απέστειλε χθεσ επιστολή στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη για το θέμα της ΕΝ.ΚΛΩ. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, τις συναντήσεις τους με υπηρεσιακούς παράγοντες και τις διαβεβαιώσεις δύο Υπουργών και του ίδιου του Πρωθυπουργού, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η κοινωνική αναταραχή που έχει δημιουργηθεί από το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα έντονη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενόψει της κρίσιμης αυριανής συνάντησης των εκπροσώπων Τραπεζών και της διοίκησης της εταιρίας, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να καταλάβουν την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, ενώ εξ όσων πληροφορούμαι, είναι έτοιμοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κάθοδο στην Αθήνα, εάν η αυριανή συνάντηση αποβεί άκαρπη.

Επίσης, σε μια οικονομική συγκυρία που οι πολίτες στενάζουν από τις περικοπές εισοδημάτων, την ακρίβεια, την ανεργία, είναι αδιανόητο να τίθενται διαρκώς εμπόδια, ενώ έχει δοθεί λύση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν συμφωνήσει και οι πέντε πιστώτριες τράπεζες (Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Eurobank, Alphabank).

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να παρέμβετε προς επίλυση του προβλήματος ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα η ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρίας ώστε να ξεκινήσει η ανάπτυξη. Για την κλωστοϋφαντουργία, για τους εργαζόμενους σ’ αυτήν, για την Ημαθία, για την Κεντρική Μακεδονία είναι πλέον θέμα επιβίωσης.

Με εκτίμηση,

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης Ψωμιάδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: