Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΧΑΛΚΙΔΗΣ: ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ

Ο βουλευτής Ημαθίας ΝΔ Μ. Χαλκίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την τευτλοκαλλιέργεια: «Η διαμόρφωση πολιτικής συρρίκνωσης των αγροτικών προϊόντων που προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση άρχισε ήδη να διαφαίνεται από τους πρώτους κιόλας μήνες της ανάληψης της εξουσίας, όχι..μόνο με την παντελή αποχή της επί των σχετικών αιτημάτων κάλυψης της απώλειας εισοδήματος των ίδιων των αγροτών, αλλά και με τη μη παροχή εγγυήσεων επί των αιτημάτων κάλυψης των βιομηχανιών επί της πληρωμής της πρωτογενούς παραγωγής τους.

Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης είναι πρόδηλη και στα δεδομένα που έχει δημιουργήσει για την Ελληνική Ζαχαροβιομηχανία η αναμόρφωση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ) της Ζάχαρης (Κ 318,319,320)/2006, προκαλώντας έτσι οικονομική ασφυξία στην ΕΒΖ ΑΕ. Πρόκειται, επομένως, περί μιας πολιτικής που χαρακτηρίζεται ως καθαρά αντιαγροτική, προσδίδοντας αρνητικό και μόνο εισόδημα σε κάθε οικογένεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χρονοβόρα εφαρμογή των σχετικών προγραμμάτων ενίσχυσης των αγροτικών καλλιεργειών οδηγεί σε αφανισμό ειδών, αλλά και μείωση του αγροτικού πληθυσμού. Το γεγονός αυτό καταμαρτυρεί, άλλωστε, και η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σκανδαλίδη, σε σχετική ερώτηση που πρόσφατα κατέθεσα στη Βουλή με την παραδοχή ότι δεν έχει γίνει ακόμη ο σχετικός προγραμματισμός της αντίστοιχης απόδοσης προς όφελος των παραγωγών.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής είναι προφανή και στη θέση του σωματείου εργαζομένων της ΕΒΖ, οι οποίοι βλέπουν όχι μόνο την συρρίκνωση του εισοδήματός τους, αλλά και το κλείσιμο της ίδιας της βιομηχανίας λόγω της τιμολογιακής πολιτικής που εφάρμοσε το τελευταίο χρονικό διάστημα η διοίκησή της, δημιουργώντας προοπτική στρατιάς ανέργων υπαλλήλων και φτωχών αγροτών.

Σε όλους αυτούς έχω μόνο να δηλώσω, ότι ο αγώνας μου στο πλευρό του Έλληνα αγρότη, και ιδιαίτερα του Ημαθιώτη, δε σταματά σε μια απάντηση Υπουργού, αλλά διαγράφεται και διαμορφώνεται με συνεχή παρακολούθηση -γνώση και διεκδίκηση μιας βιώσιμης γεωργικής εκμετάλλευσης, διατήρησης της γεωργίας σε αξιοπρεπή θέση και διασφάλισης του αγροτικού εισοδήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: