Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ


Αρνούνται τους ελέγχους για το καπνισμα οι επιθεωρητές εργασίας σε Μακεδονία - Θράκη, Ήπειρο και Θεσσαλία καθώς υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ούτε τα μέσα, ούτε το προσωπικό για κάτι τέτοιο.

Κατηγορηματικό όχι λένε με επιστολή τους,η οποία αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με το ενδεχόμενο οι Επιθεωρητές εργασίας να επωμιστούν την ευθύνη του ελέγχου εφαρμογής του νέου αντικαπνιστικού νόμου, δηλώνουμε κατηγορηματικά την απόλυτη αντίθεσή μας στη συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε μορφή ελέγχου και με οποιανδήποτε διαδικασία και αν πραγματοποιείται.

Όπως επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως έχουμε επισημάνει στην εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου, το Σ.ΕΠ.Ε εμφανίζει τρομακτικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Οι αντοχές των Επιθεωρητών Εργασίας δοκιμάζονται σκληρά σε κάθε επίπεδο και μετά βίας ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, στηριζόμενοι αποκλειστικά στο φιλότιμό τους και το υψηλό ποιοτικό και υπηρεσιακό τους φρόνημα. Η ανοχή όλων μας έχει εξαντληθεί.

Δεν παραλείπουμε δε να σημειώσουμε ότι, οι Επιθεωρητές Εργασίας και το σύνολο των υπαλλήλων που διακονούν το ΣΕΠΕ είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για να το προφυλάξουν από κάθε «νόθευση» του σκοπού και του ρόλου του, επιδιώκοντας αντιθέτως εδώ και πολλά χρόνια την ανασύσταση και αναβάθμισή του, η οποία συνεχώς προετοιμάζεται και ποτέ δεν πραγματοποιείται.

Οι Επιθεωρητές Εργασίας με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να συναινέσουν σε αποφάσεις αντιρρεαλιστικές, που τους απομακρύνουν από το βασικό τους ρόλο να επιθεωρούν και ελέγχουν εργοδότες για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, να εξισορροπούν τα αντιτιθέμενα συμφέροντα των κοινωνικών εταίρων και να διασφαλίζουν την εργασιακή ειρήνη, ρόλος που προβάλλει ιδιαίτερα καθοριστικός, για την εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης εν γένει στη δεδομένη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προστατέψει και να ενισχύσει με κάθε μέσο τη βασική μας αποστολή, παραλείποντας οποιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια που θα της προσέδιδε διαφορετικό περιεχόμενο απ’ αυτό που προβλέπεται άλλωστε και από τη 81 ΔΣΕ και την ισχύουσα νομοθεσία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: