Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝ.ΚΛΩ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΞΥΝΙΔΗ

Με επιστολή τους που απευθύνεται στον Γ. Παπανδρέου, τον Σ. Ξυνίδη και τον περιφερειάρχη Γιαννακίδη οι εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ που πλέον με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στην οριστική ανεργία, τους επισημαίνουν τις ανακολουθίες τους και τους ρωτούν ποιος κάνει κουμάντο στη χώρα και από ποιον θα μάθουν αν θα έχουν αύριο δουλειά. Η επιστολή έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ: Γραφείο Πρωθυπουργού
-Σ. Ξυνίδη Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης
-Α. Γιαννακίδη Περιφερειάρχη ΑΝ. Μακεδονίας – Θράκης
Εμείς οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας που ζούμε εδώ και 32 μήνες σε ένα καθεστώς πλήρους ανασφάλειας, αβεβαιότητας και δυστυχώς εξακολουθούμε μέχρι και σήμερα να βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.
Ο εμπαιγμός που βιώνουμε όλους αυτούς τους μήνες γεμίζει με απόγνωση και αγανάκτηση τόσο εμάς όσο και τις οικογένειές μας, μιας και είμαστε απλήρωτοι τους τελευταίους 24 μήνες.
Και επανερχόμαστε και πάλι σήμερα αβέβαιοι και πάλι απογοητευμένοι, διότι η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά μας έχει αφήσει με πολλές υποσχέσεις και τα προβλήματά μας άλυτα!
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να θυμίσουμε ότι στις 29 Μαΐου 2010 προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε την οριστική λύση του προβλήματός μας.
Να θυμίσουμε ότι στις 30 Ιουνίου 2010 υπάρχει απόφαση τριών υπουργών και ΦΕΚ για την χρηματοδότηση της ΕΝ.ΚΛΩ.
Να θυμίσουμε τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργών διαχρονικά τόσο της κ. Κατσέλη όσο και του κ. Χρυσοχοΐδη και κ. Ξυνίδη σήμερα ότι το πρόβλημά μας θα λυθεί.
Και μετά από όλες αυτές τις υπενθυμίσεις που καταγράφουμε στην διάρκεια πολλών μηνών καθυστερήσεως, ανέχειας και συναντήσεων επί των συναντήσεων υπουργείων, τραπεζών και εταιρείας πληροφορούμαστε ότι παραμένουμε και πάλι στο ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ.

Όλα αυτά ποιους αφήνουν αδιάφορους;
Πως είναι δυνατόν οι τράπεζες να αγνοούν προκλητικά αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας;
Πως περιμένετε να αγωνιστούμε και να επιβιώσουμε κόντρα στην κρίση όταν βλέπουμε προκλητικά να μας περιφρονεί η ίδια η πολιτεία;
Ποιος είναι ό λόγος που επιτρέπετε να συρόμαστε μέσα στην αβεβαιότητα και στη συνέχεια και δεν βγαίνετε ξεκάθαρα να μας δηλώσετε πως οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού δεν μπορούν να υλοποιηθούν διότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν τις εγκρίνει;

Επειδή η υπομονή μας και η αντοχή μας έχει εξαντληθεί ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ξεκάθαρα και τελεσίδικα να μάθουμε εάν έχουμε δουλειά αύριο όπως μας υποσχέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά, εάν θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα μας για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και το ψωμί του σπιτιού μας και ΤΕΛΟΣ για να μάθουμε εάν τελικά τις τύχες τις αποφασίζουν αποκλειστικά οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας!
Έτσι απλά για να ξέρουμε τι μας ξημερώνει……..


ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΡΟΔΟΠΗΣ
ΦΑΝΚΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ Γ’ ΝΑΟΥΣΗΣ
ΚΟΠΛΑΝ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΟΥΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: