Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα της Θεσσαλονίκης καλούν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της πόλης μας, Έλληνες και ξένους, να συνεχίσουν να εκφράζουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των μεταναστών και ιδιαίτερα των 50 μεταναστών που από τις 25/1 πραγματοποιούν απεργία πείνας στην πόλη μας, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.
Οι μετανάστες και οι μετανάστριες, είναι το κομμάτι της εργατικής τάξης που....
πρώτο βιώνει την πιο σκληρή εκμετάλλευση από το κεφάλαιο, την εργοδοσία και τις πολιτικές που ασκούν και άσκησαν στη χώρα μας οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Από την αισχρή εκμετάλλευσή τους οικοδομήθηκε η τεράστια κερδοφορία των κατασκευαστικών– τεχνικών εταιριών και του εφοπλιστικού κεφαλαίου .

Σήμερα, όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας, δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΒ και την εργοδοσία. Η ανεργία, η μείωση των εισοδημάτων, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, η κατάργηση κάθε κοινωνικού δικαιώματος (παιδεία, υγεία ), οι μεγάλες αυξήσεις στις ΔΕΚΟ οδηγούν μεγάλα στρώματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας στη φτώχεια και την απόγνωση. Τα πρώτα θύματα αυτών των πολιτικών είναι οι μετανάστες και οι μετανάστριες.
Πρώτοι στα εργατικά – θανατηφόρα ατυχήματα.
Πρώτοι στην ανασφάλιστη εργασία.
Πρώτοι στην μαύρη εργασία.
Πρώτοι στην κακοπληρωμένη εργασία.
Πρώτοι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης.
Πρώτοι σε ρατσιστικές– φασιστικές επιθέσεις.
Πρώτοι σε κατασταλτικές- κρατικές επιθέσεις.

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα της Θεσσαλονίκης θεωρούν ότι, για όλη την κατάσταση σε σχέση με τη μετανάστευση, βασική ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις της χώρας μας, που όλα τα χρόνια, συμμετέχουν στους δολοφονικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ , των ΗΠΑ και της Ε.Ε., που σκόρπισαν τον πόλεμο στις χώρες καταγωγής των μεταναστών , ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους σε ξεριζωμό από τις εστίες τους και αμέσως μετά όρθωσαν τεράστια τείχη για να μην επιτρέψουν στους κυνηγημένους λαούς να βρουν αλλού την τύχη τους.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα της Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν σε όλους τους μετανάστες που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.
Καλούν όλα τα σωματεία να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας, που αγωνίζονται για την νομιμοποίησή τους.

Απαιτούμε:

Νομιμοποίηση των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.
Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους εργάτες.
Να σταματήσει η ανέγερση του τείχους στον Έβρο.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών.
Να διαλυθεί η FRONTEX.
Κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ που απαγορεύει την μετακίνηση των μεταναστών σε χώρες εντός της Ε.Ε.
Ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν.
Καμιά εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους των ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,Ε.Ε.

Ο αγώνας των μεταναστών για τη νομιμοποίησή τους είναι αλληλένδετος με τον αγώνα όλων μας για ανατροπή της πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους και χαρίζει κέρδη στο κεφάλαιο και την εργοδοσία.

Είναι αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ –ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ –ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: