Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΙΣ 4/2 ΚΑΙ 7/2

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί. Την Δευτέρα , το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου. Την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων....

Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών του, ενώ από αύριο θα διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ,ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ.
Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά συνεχίζουν τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες τους (σήμερα και αύριο), και έχουν σταματήσει τη διάθεση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ. Αύριο στις 11 οι φαρμακοποιοί του Πειραιά θα πραγματοποιήουν γενική συνέλευση για να λάβουν αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Οι χρονίως πάσχοντες και ανήμποροι με απόφαση του υπουργείου Υγείας προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά, Τζάννειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά και Αγία Βαρβάρα.
"Ζητάμε να αποσυρθούν ή να τροποποιηθούν ριζικά τα σημεία του νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία . Ζητάμε να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Οι φαρμακοποιοί αναμένουν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου όπως είπε ο κ. Αμπατζόγλου, "να βρεθεί μια λύση που να αποσκοπεί πραγματικά προς όφελος του Ελληνα ασφαλισμένου και του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης".
Οσον αφορά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο πρόεδρος του ΠΦΣ είπε:
"Στηρίζουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Παραμένουν ωστόσο πολλά τεχνικά και διαδικαστικά σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής".

Πηγή: ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: