Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΦΘΟΥΝ ΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ

Την αποπομπή της Α. Νταλάρα και της Φ. Πιπιλή από τις θέσεις τους ζητάει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά για τις πρόσφατες ρατσιστικές δηλώσεις τους. Συγκεκριμένα η Άννα Νταλάρα, υπεύθυνη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής δήλωσε.....
για τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες πως «αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κουλτούρα, είναι διαφορετικοί». Η δε Φωτεινή Πιπιλή, Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, εξέφρασε την αντίθεσή της στην απόφαση της κυβέρνησης «να μεταστεγάσει τις εκατοντάδες παράνομους μετανάστες … σε ένα από τα λιγοστά εναπομείναντα ιστορικά στολίδια της προπολεμικής Αθήνας» και πρόσθεσε πως «είναι ντροπή για την πόλη των Αθηνών, είναι προσβολή για τους Αθηναίους του πολύπαθου κέντρου, είναι πρόκληση για τους υπό συνεχή κατοχή λαθρομεταναστών και εγκληματικών στοιχείων κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, πέριξ του αρχοντικού … να μετατρέπεται ένα ιστορικό αρχιτεκτόνημα σε κατάλυμα -με άγνωστη εξέλιξη- ακριβώς απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών».
Όπως υπενθυμίζει η ανακοίνωση του ΕΠΣΕ η φιλοξενία των μεταναστών σε αυτό το κτίριο αποφασίστηκε από τον ιδιοκτήτη του. Τέλος, το ΕΠΣΕ δηλώνει, ότι "αν τα δύο αρμόδια στελέχη παραμείνουν στις θέσεις αυτές, θα είναι θεμιτό να θεωρηθεί πως οι ξενοφοβικές αυτές απόψεις, που μόνο ρατσιστικά ακροδεξιά κόμματα διατυπώνουν στις άλλες χώρες της ΕΕ, στην Ελλάδα εκφράζουν θεσμικά τα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσαν το 78% των ψήφων."


Ακολουθούν ολόκληρες η δηλώσεις


ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ (υφυπουργός Εργασίας, υπεύθυνη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής) στον flash Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

«Διαφωνώ απόλυτα με την άποψη νομιμοποίηση εδώ και τώρα. Εκτός του ότι δε γίνεται να γίνει, είναι και μία πολύ εύκολη και επιπόλαιη τακτική αντιμετώπισης σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κουλτούρα, είναι διαφορετικοί, άλλοι ήρθαν να περάσουν και να φύγουν. Τι σημαίνει νομιμοποίηση; Παιδομάζωμα; Με το ζόρι ντε και καλά να σε κρατήσω στην Ελλάδα; Τι σημαίνει; Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φύγουν, πολλοί θέλουν να φύγουν. Είναι τρόπος αυτός πίεσης στο υπουργείο Εσωτερικών, μπαίνω μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο που δεν υπάρχει καλά-καλά αποχέτευση, δεν έχουμε δημοκρατία; Τώρα ακριβώς που ξεκινάμε μια μεταναστευτική πολιτική; Όταν ξέρω εγώ και σας το λέω ότι το υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαίτερα ο γενικός γραμματέας κ. Ανδρέας Τάκης έχει μια σειρά προτάσεων για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, κλεινόμαστε, ταμπουρωνόμαστε έξω από το Πανεπιστήμιο και λέμε νομιμοποίηση σε όλους; Δε συμφωνώ.»

Δελτίο Τύπου της Ν.Δ. (Παρασκευή 20 Ιανουαρίου)

Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανίκανη να σταματήσει από την αρχή την “εισβολή” των απεργών παράνομων μεταναστών από τα Χανιά, αποκλειστικά υπεύθυνη για τη διαπόμπευση της Ελλάδας, για μία ακόμα φορά, αλληλοσυγχαίρεται για την “επιτυχία”(!) της να μεταστεγάσει τις εκατοντάδες παράνομους μετανάστες ως σύγχρονη Αντουανέττα σε ένα από τα λιγοστά εναπομείναντα ιστορικά στολίδια της προπολεμικής Αθήνας, έργο του 20ου αιώνα από έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, τον Αλέξανδρο Νικολούδη, απόφοιτο του École des Beaux Arts of Paris.

Το κτήριο αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δείγματα της γαλλικής neo-baroque στην Αθήνα.

Είναι ντροπή για την πόλη των Αθηνών, είναι προσβολή για τους Αθηναίους του πολύπαθου κέντρου, είναι πρόκληση για τους υπό συνεχή κατοχή λαθρομεταναστών και εγκληματικών στοιχείων κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, πέριξ του αρχοντικού, Αγ. Μελετίου, Πατησίων, Αχαρνών, Πλατείας Βικτωρίας, πλατείας Αγ. Παντελεήμονα να μετατρέπεται ένα ιστορικό αρχιτεκτόνημα σε κατάλυμα -με άγνωστη εξέλιξη- ακριβώς απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Η ανεπάρκεια και η έλλειψη ουσιαστικής στρατηγικής για τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης της κυβέρνησης Παπανδρέου –ενάμιση πλέον χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας, απεδείχθη!».

alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: