Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

To θέμα της απόσυρσης των αυτοκινήτων θέτει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Πέλλας Γ. Καρασμάνης και επιχειρηματολογεί για την αναγκαιότητα της θέσπισης του μέτρου για να αναθερμανθεί η αγορά του αυτοκινήτου που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια.
Η ερώτηση έχει ως εξής:ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τους κ. κ. 1. Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
2. Υπουργό Οικονομικών
3. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ:« Να υπογραφούν άμεσα οι κοινές Υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται
για ν’ αρχίζει η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης ».

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, 2000 επιχειρήσεις του κλάδου αυτοκινήτου έβαλαν λουκέτο στη χώρα μας, 9000 περίπου εργαζόμενοι σ’ αυτές έχασαν τη δουλειά τους, ενώ η πτώση των πωλήσεων άγγιξε το 65%.
Το γεγονός αυτό οδήγησε την Κυβέρνηση ν’ αναθεωρήσει τη στάση της και να επαναφέρει σε ισχύ το μέτρο της απόσυρσης ( μέτρο που ως γνωστόν είχε ψηφίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μετά τις εκλογές του 2009 η νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακύρωσε την εφαρμογή του ) με την ψήφιση του Ν. 3899 ( ΦΕΚ 212/17-12-2010, τεύχος Α΄).
Συγκεκριμένα στο άρθρο 8, παρ. 2 του Νόμου αυτού, αναφέρεται ότι με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθορίζεται η διαδικασία απόσυρσης από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι αρμόδιες αρχές και φορείς εν γένει, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης.
Επειδή όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογραφεί οι παραπάνω απαιτούμενες κοινές Υπουργικές αποφάσεις και το μέτρο της απόσυρσης δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει πλέον την αγορά αυτοκινήτου σε δεινή κατάσταση, αφού και αυτοί που είχαν αποφασίσει ν’ αγοράσουν αυτοκίνητο έχουν αναστείλει την αγορά αναμένοντας ( όπως άλλωστε είναι φυσικό ) την εφαρμογή του μέτρου.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί,
Πότε επιτέλους θα προχωρήσουν στην υπογραφή των κοινών Υπουργικών αποφάσεων που απαιτούνται, ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο της απόσυρσης προκειμένου και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να επωφεληθούν, αλλά και να δοθεί ανάσα στον δοκιμαζόμενο κλάδο της αγοράς αυτοκινήτου, ο οποίος έχει ήδη σημειώσει αρνητικό ρεκόρ 20ετίας στις πωλήσεις Ι.Χ. ;

Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η ερωτηση εγινε αλλα η απαντηση ποσους μηνες θα κανει;