Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

35η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 20

Κατά την 35η μέρα απεργίας πείνας των 300 μεταναστών.
Μετανάστες, απεργοί πείνας, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία από το κτίριο «Υπατία», καθώς παρουσίασαν σημάδια απόλυτης εξάντλησης.
Όπως δήλωσε το μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πέτρος Γιώτης, «οι άνθρωποι αυτοί..
αρνούνται πλέον να λάβουν ακόμα και νερό και οι γιατροί που τους παρακολουθούν φοβούνται ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν κι άλλα άτομα που θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση και θα χρειαστεί να διακομιστούν στο νοσοκομείο».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (Κυριακή) είναι η 35η μέρα απεργίας πείνας των 300 μεταναστών-εργατών με αίτημα τη νομιμοποίησή τους και ειδικότερα τη χορήγηση άδειας παραμονής.

Καταγγελία για αστυνομική παρέμβαση

Ο Πέτρος Γιώτης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, καταγγέλλει ότι «αστυνομικοί έχουν ζητήσει από γιατρούς στα νοσοκομεία Αμαλία Φλέμινγκ και Ερυθρός Σταυρός, όπου έχουν μεταφερθεί σε κατάσταση εξάντλησης απεργοί πείνας σήμερα το μεσημέρι, να δώσουν τα στοιχεία των διακομισθέντων, καθώς και αναφορά σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους. Από την πλευρά τους οι θεράποντες γιατροί αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία, με επίκληση του ιατρικού απόρρητου.

»Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο το τελευταίο 24ωρο 20 συνολικά άτομα, με συμπτώματα βαριάς αφυδάτωσης και νεφρικής ανεπάρκειας. Από αυτούς οι 4 μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Νίκαιας, και σήμερα από το μεσημέρι και μετά 5 στο Ιπποκράτειο, 5 στον Ερυθρό Σταυρό και 6 στο Αμαλία Φλέμινγκ.»

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: