Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

Δεν άργησε πολύ. Μετά τον Λοβέρδο βγήκε και ο άτυπος Νο2 του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος και διαπίστωσε αυτό που γνωρίζουν άπαντες: Η χώρα έχει πρόβλημα πολιτικής διεύθυνσης!!!
Ναι, ο υπουργός Άμυνας είπε ορθά κοφτά στα μούτρα του εμβρόντητου Παπανδρέου (έτσι λένε ρεπορτάζ) ότι πλέον δε μπορεί να διευθύνει και καλά θα κάνει,(το ενοούσε αυτό) να φύγει για να αναλάβει ο ίδιος που μπορεί.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες των κεντρικών εφημερίδων στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο Β. Βενιζέλος...είπε ότι "Η χώρα χρειάζεται ευρύτατη συναίνεση, εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή, καθώς και συσπείρωση γύρω από δίκαιους και εφικτούς στόχους, χωρίς προσφυγή σε εκλογές", τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε κατά το άτυπο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι οι εκλογές θα αναπαράγουν ή θα διογκώσουν το πρόβλημα της χώρας, ενώ χαρακτήρισε πολιτικό το πρόβλημα της οικονομίας. "Πρέπει επειγόντως να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας", πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο πακέτο μέτρων είπε ότι δεν πρέπει να τεθεί απλώς ένα δίλημμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση ή υπερψηφίζει το πακέτο ή η χώρα οδηγείται σε εκλογές με δική της ευθύνη. Πρέπει να επιλεγούν εκείνα τα νομοθετικά κείμενα και εκείνες οι αποφάσεις που είναι συνταγματικά αναγκαίο να ψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 και οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας που πρέπει να γίνουν σεβαστές από τις μελλοντικές κυβερνήσεις, σημείωσε.

Επανέλαβε δε την πρότασή του για προγραμματικές συμφωνίες με τη δικαιοσύνη, τις τράπεζες, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς σε τοπικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε: "Στη χώρα αυτή δεν βρίσκεται μόνο η κυβέρνηση. Η πολιτική διεύθυνση της χώρας δεν περιλαμβάνει μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα, την κοινωνία των πολιτών, τη δικαιοσύνη και την τοπική αυτοδιοίκηση",

"Πρώτιστο μέλημα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας είναι η αλλαγή της πολιτικής ατμόσφαιρας και ιδιαίτερα η δίκαιη κατανομή των ευθυνών σε όλους ανάλογα με το ρόλο τους και τη θέση τους. Αν παραμείνει μόνη της η κυβέρνηση να σέρνει ένα τεράστιο κάρο δεν θα καταλήξουμε πουθενά", πρόσθεσε.

"Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι καθοριστικός, καθώς δεν έχει μόνο το ρόλο ασκήσεως κριτικής, αλλά έχει και την υποχρέωση συναίνεσης. Δεν θέλω να δω τον κ. Σαμαρά, μεθαύριο στο Ζάππειο, να επιχαίρει εμμέσως για προβλήματα ή έμμεσα να ποντάρει σε αποτυχία της προσπάθειας της χώρας. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να συστρατευτεί στην προσπάθεια διότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί και αυτός τμήμα της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: