Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΚΟΥΒΕΛΗΣ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΟ

Η χώρα μπορεί να μην πτωχεύσει τυπικά, αλλά εάν δεν αλλάξει το περιεχόμενο της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής είναι βέβαιο ότι θα πτωχεύσουν οι πολίτες και η κοινωνία, προειδοποιεί μιλώντας στο naftemporiki.gr ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.....
Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι τα οικονομικά της χώρας πορεύονται σε εξαιρετικά δύσκολες κατευθύνσεις και κάνει λόγο για κυβερνητική ανεπάρκεια, που όπως τονίζει, έχει οδηγήσει την οικονομία σε ακόμη πιο δυσμενή κατάσταση.

Με αφορμή και τις συζητήσεις περί σύναψης νέου δανείου με την Ευρώπη και το ΔΝΤ δηλώνει σχεδόν βέβαιος ότι η Ελλάδα θα αναζητήσει και άλλο δάνειο. Κυρίως όμως, προσθέτει, η χώρα μας θα πρέπει να διεκδικήσει την περαιτέρω επιμήκυνση της αποπληρωμής των οφειλομένων δανείων και τη μείωση του επιτοκίου στο πλαίσιο της ΕΕ, «συμμαχώντας και με άλλες χώρες και όχι μόνο του ευρωπαϊκού νότου».

Σε διαφορετική περίπτωση, συμπληρώνει, «τα πράγματα κάθε μέρα και περισσότερα θα γίνονται πιο δύσκολα και τούτο προφανώς σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς καταλογίζει στην κυβέρνηση καθυστερήσεις όσον αφορά στη λήψη μέτρων και αποφάσεων, την ώρα που, όπως τονίζει, η αναπτυξιακή διαδικασία βρίσκεται σε «ύπνωση» και οι δημόσιες επενδύσεις δεν αξιοποιούνται.

«Για την κυβέρνηση», επισημαίνει χαρακτηριστικά, «μόνη σταθερή πηγή εσόδων είναι η περικοπή δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, αποδοχών και συντάξεων».

Αναφορικά τέλος με την απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων να αρνηθούν να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της τρόικας που φθάνουν σήμερα στη χώρα μας, κάνει λόγο για πράξη με έντονο πολιτικό συμβολισμό και εκδήλωση αντίθεσης στην παρουσία της τρόικας και του μνημονίου.

Αλλά και από θεσμική πλευρά, επισημαίνει, η Ολομέλεια έχει δίκιο, αφού, όπως εξηγεί, δεν υποχρεώνεται από κανένα μνημόνιο και καμία νομοθετική ρύθμιση να συνομιλεί και να παρέχει εξηγήσεις στους εκπροσώπους της τρόικας.

ΑΛΕΞΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: