Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΗ: ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΙΟΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Η εντολή είναι ρητή. Θέλουμε συναίνεση για να συνεχίσουμε να δανείζουμε. Οι δανειστές μιλούν με απόλυτη σαφήνεια. Κανείς δε μπορεί να τους κατηγορήσει γι αυτό. Οι άνθρωποι είναι απολύτως ειλικρινείς. Απορώ και εκνευρίζομαι με την δήθεν έκπληξη του πολιτικού προσωπικού και πολύ περισσότερο μ΄ αυτούς που βγαίνουν και κάνουν "ηρωικές" και "επαναστατικές" δηλώσεις όπως έγινε σήμερα με τα κόμματα και τους αρχηγούς τους.
Δείτε και απολαύστε υποκρισία:
Στις «παραινέσεις» της Ε.Ε. περί ανάγκης συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων στην πολιτική του μνημονίου, απάντησε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. «Δεν πιστεύω στην πολιτική συναίνεση ως σύστημα διακυβέρνησης, απάντησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι κάποιοι έχουν ξεχάσει πως το κοινοβούλιο είναι και χώρος προτάσεων και συνεννόησης.
«Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και κυβέρνηση υπάρχει και αντιπολίτευση υπάρχει και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα», παρατήρησε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας εκ νέου σήμερα στις ευρωπαϊκές «παραινέσεις» περί συναίνεσης.

«Σαφώς και υπάρχει κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα. Το κακό όμως για τους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά είναι το ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ένα ποσοστό των ερωτωμένων που ανέρχεται στο 80% περίπου, πιστεύει ότι αυτοί δεν ασκούν σωστά το ρόλο τους», σχολίασε από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Όσο για τον Κοινοβουλευτισμό», πρόσθεσε, «υπενθυμίζω ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι μόνο χώρος διαφωνιών. Είναι και χώρος προτάσεων και συνεννόησης. Λυπάμαι δε να πω ότι αυτό το τελευταίο, το έχουν ξεχάσει παντελώς κάποιοι τον τελευταίο καιρό».

Χθες, ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν ανήγαγε τη διακομματική συμφωνία και υιοθέτηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας [Βλέπε άρθρο] . Όπως είπε, η μορφή της δέσμευσης που θα συζητηθεί, θα εξεταστεί σύντομα έπειτα από συζητήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, ενώ διερωτήθηκε γιατί να μην είναι δυνατή η πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα από τη στιγμή που επιτεύχθηκε στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Είναι θέμα εθνικής ευθύνης για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν ότι παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τονίσει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί ολόκληρο το Ζάππειο ΙΙ και να μην το υιοθετήσει αποσπασματικά, εν τούτοις δεν αποκλείεται να καταψηφίσει επί της αρχής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά να στηρίξει μεμονωμένα μέτρα. Τέτοια μέτρα, όπως είπαν, θα μπορούσαν να είναι οι αποκρατικοποιήσεις, η διαχείριση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ο περιορισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Θ.Πάγκαλος: Κάνει λάθος ο κ. ΡενKατά της πολιτικής συναίνεσης ως σύστημα διακυβέρνησης τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, εκτιμώντας πως είναι λάθος να λέει ο Επίτροπος Ρεν ότι όταν υπάρχει συναίνεση λειτουργεί καλύτερα η Δημοκρατία. Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως «η χώρα δεν θα πάει καλά αν κερδίσει η ανευθυνότητα». Δεν είναι αντιπολίτευση ενός σύγχρονου δημοκρατικού κράτους μια αντιπολίτευση που λέει «όχι» σε όλα, επανέλαβε για μία ακόμη φορά και τόνισε πως η εκταμίευση της 5ης δόσης εξαρτάται από την εφαρμογή του μνημονίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γραφεις, Δείτε και απολαύστε υποκρισία.

"Δεν πιστεύω στην πολιτική συναίνεση ως σύστημα διακυβέρνησης", απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης' Θ. Πάγκαλος.

Απορια.Πιστευεις ειλικρινα πως ο Παγκαλος υποκρινεται με την παραπανο τοποθετηση?
Πιστευεις δηλαδη πως αναζητα συναινεση?

Με χαρα βλεπω πως επεστρεψες στο μπλοκινκ.