Σάββατο 2 Απριλίου 2011

OΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΕΣ ΦΑΡΣΕΣ

Αυτές είναι δέκα από τις καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent:
Συγκομιδή σπαγκέτι στην Ελβετία
Το 1957 η ενημερωτική εκπομπή του BBC, Panorama, προέβαλε ένα ρεπορτάζ για την πλούσια συγκομιδή.....
σπαγκέτι του ελβετικού Τιτσίνο τη χρονιά εκείνη. Η αφήγηση ανέφερε: «Η καλλιέργεια σπαγκέτι εδώ στην Ελβετία δεν εκτελείται σε κλίμακα παρόμοια με τις τεράστιες φυτείες σπαγκέτι της Ιταλίας, είναι μία πιο εγχώρια βιομηχανία». Στη συνέχεια περιέγραφε τον αγώνα της περιοχής ενάντια στο μαμούνι των σπαγκέτι και την πρόσφατη εξάλειψή του. Εκατοντάδες τηλεθεατές τηλεφώνησαν στο BBC για να ρωτήσουν πώς να καλλιεργήσουν τα δικά τους σπαγκέτι.

Μπέργκερ για αριστερόχειρες
Η Burger King, την 1η Απριλίου του 1998 ξεκίνησε μία διαφημιστική εκστρατεία για το «Left-handed whopper» της. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, σχεδόν 11 εκατομμύρια αριστερόχειρες πελάτες επισκέπτονταν την αλυσίδα γρήγορου φαγητού κάθε χρόνο. Περιλάμβανε μάλιστα δηλώσεις του εκπροσώπου της «Λέσχης των Αριστερόχειρων»: «Είμαστε χαρούμενοι που η Burger King αναγνωρίζει τη δυσκολία του να κρατάς ένα χάμπουργκερ με το αριστερό χέρι, ενώ έχει δεξιά κλίση. Καλούμε όλους τους αριστερόχειρες λάτρεις των χάμπουργκερ να επισκεφθούν το πλησιέστερο Burger King και να γευτούν τη διαφορά».

Στηθόδεσμοι με παρεμβολές
Το 1982 η Daily Mail ανέφερε ότι είχε παρατηρηθεί μία σειρά από παρεμβολές στο σήμα συστημάτων συναγερμού, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, που οφείλονταν στην κατασκευή και πώληση σουτιέν με εξαιρετικά αγώγιμο σύρμα χαλκού. Το ρεπορτάζ εξηγούσε ότι ο συνδυασμός της θερμότητας του σώματος και του νάιλον κάνει το χαλκό να παράγει στατικό ηλεκτρισμό, που παρεμβαίνει στα σήματα.

Πηδήξτε στις 9:47 π.μ.
Ο γνωστός τηλεοπτικός αστρονόμος Patrick Moore ανακοίνωσε την πρωταπριλιά του 1976 στο BBC Radio 2 ότι, εξαιτίας μίας ασυνήθιστης ευθυγράμμισης των πλανητών, γνωστής ως βαρυτικό φαινόμενο Jovian-Plutonian, θα μειωνόταν προσωρινά η βαρυτική έλξη της Γης. Προέτρεψε μάλιστα τους ακροατές να πηδήξουν ακριβώς στις 9:47 π.μ. για να ζήσουν την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας. Χιλιάδες ακροατές κάλεσαν το σταθμό για να αναφέρουν ότι ένιωσαν τη μείωση της βαρύτητας, μία γυναίκα μάλιστα υποστήριξε ότι αυτή και έντεκα φίλοι της «αιωρήθηκαν απαλά γύρω-γύρω στο δωμάτιο».

Ιπτάμενοι πιγκουίνοι
Ο Terry Jones, πρώην μέλος των Monty Pythons, περιπλανιέται ανάμεσα σε πιγκουίνους λέγοντας «Αυτό το είδος που ανακαλύφθηκε πρόσφατα είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο. Δεν χρειάζεται να συνωστισθούν το χειμώνα για να προστατευτούν από το κρύο. Αυτά τα μικρά πλασματάκια μπορούν να κάνουν κάτι που κανένας άλλος πιγκουίνος δεν μπορεί... είναι καταπληκτικό!». Σε αυτό το σημείο οι πιγκουίνοι εκτοξεύονται με χάρη προς τον ουρανό «για να πετάξουν χιλιάδες μίλια προς το νοτιοαμερικανικούς τροπικούς». Τη φάρσα μετέδωσε το BBC την 1η Απριλίου 2008, ξεγελώντας άφθονους τηλεθεατές και αρκετές γνωστές εφημερίδες.

Παραμύθια της Νέσσυ
Το 1972 μια ομάδα από ζωολόγους του Flamingo Park Zoo στο Γιόρκσαϊρ, που είχε εξορμήσει σε αναζήτηση του θρυλικού τέρατος, ανακάλυψε ένα μεγάλο σώμα να επιπλέει στο νερό. Ανέσυραν το πτώμα, το οποίο σύμφωνα με τις περιγραφές της Ένωσης Τύπου ζύγιζε 1,5 τόνο, είχε κεφάλι αρκούδας, καφετί φολιδωτό σώμα και πτερύγια που έμοιαζαν με δαγκάνες. Επιχείρησαν να μεταφέρουν το πτώμα για να το μελετήσουν, τους σταμάτησε όμως η αστυνομία της περιοχής.

Το πλάσμα τράβηξε την προσοχή των μέσων παγκοσμίως ως ο «γιος της Νέσσυ». Ωστόσο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο αξιωματικός εκπαίδευσης του Flamingo Park Zoo ξύρισε τα μουστάκια ενός νεκρού ελέφαντα, τον παραμόρφωσε και τον παράτησε στη λίμνη για να κάνει φάρσα στους συναδέλφους του.

Ο παράδεισος του τυπογράφου
Την 1 Απριλίου, 1977 η εφημερίδα The Guardian δημοσίευσε μια επτασέλιδη συμπλήρωση για τα νησιά με σχήμα άνω τελείας του San Serriffe, κάπου στον Ινδικό Ωκεανό. Τα δύο κυρίως νησιά ονομάζονταν Άνω και Κάτω Τελεία, ενώ το άρθρο ήταν γεμάτο από τυπογραφικά λογοπαίγνια. Τα νησιά αυτά χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα σε φάρσες το 1978, 1980 και 1999, καθώς και στο σταυρόλεξο της εφημερίδας.

Η μαγεία της έγχρωμης τηλεόρασης
Στη Σουηδία του 1962, η έγχρωμη τηλεόραση φαινόταν σαν κάτι το μαγικό. Έτσι, όταν ένα κανάλι μετέδωσε συμβουλές για τη χειροκίνητη μετατροπή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης σε έγχρωμη, χιλιάδες τηλεθεατές έκαναν μια προσπάθεια. Το κανάλι συμβούλευε τους τηλεθεατές να τοποθετήσουν μία νάιλον κάλτσα πάνω από την τηλεόραση, η λεπτή πλέξη της οποίας θα προκαλούσε την αναδιαμόρφωση των σωματιδίων φωτός που προέρχονταν από την οθόνη. Οι θεατές καλούνταν να γείρουν το κεφάλι τους από τη μία πλευρά στην άλλη για να βοηθήσουν τη διαδικασία αναπροσαρμογής.

Η ανάνα
Το περασμένο έτος, η αλυσίδα σουπερμάρκετ Waitrose ανακοίνωσε την πώληση ενός νέου εξωτικού φρούτου, ονόματι «Pinana», που είναι υβρίδιο ανανά και μπανάνας. Μάλιστα συμβούλευε: «Αν διαπιστώσετε ότι όλες οι ανάνες έχουν πωληθεί, μην ανησυχείτε, υπάρχει 50% έκπτωση στις φράουλές μας».

Όχι άλλες φυσικές ξανθιές
Τον Απρίλιο του 2002, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι φυσικές ξανθιές θα εξαφανίζονταν μέσα στα επόμενα 200 χρόνια. Έλεγε πως εξαιτίας της αύξησης των βαμμένων ξανθών και της γενετικής αδυναμίας, η τελευταία φυσική ξανθιά πιθανότατα θα γεννιόταν το 2202. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η ΠΟΥ, αρνήθηκε τη διεξαγωγή της έρευνας.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: