Αίσθηση προκάλεσαν οι προκηρύξεις που έριξαν στελέχη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής και ο κ. Αλ. Αλαβάνος στη διαδήλωση της γενικής απεργίας της Τετάρτης. «Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα» στις 23 Ιουνίου έγραφαν, καλώντας κόσμο από όλη τη χώρα να συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και να ....
παραμείνει εκεί την ημέρα που θα συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ.
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ζητάει από εργατικά συνδικάτα, κινήματα πόλης, νεανικές ιστοσελίδες, «όλες τις αριστερές και προοδευτικές οργανώσεις», να διοργανώσουν από κοινού μια πανελλαδική «συνέλευση του λαού που θα "συνεδριάζει" τις ίδιες ώρες που θα συνεδριάζουν οι μητροπολίτες του ευρωπαϊκού καπιταλισμού στα ανάκτορα των Βρυξελλών».
Ο κ. Αλαβάνος προχωρά σε αυτή την κίνηση λίγες ημέρες αφ' ότου απέστειλε σε οργανώσεις της Αριστεράς και σχήματα του ευρύτερου χώρου επιστολές με τις οποίες ζητάει συνάντηση διερευνητική για τη συγκρότηση «πλατιού, κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, με στόχο να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και το μνημόνιο και να ανατραπούν οι αντίστοιχες πολιτικές επιλογές».
Οπως λένε στελέχη του Μετώπου, αυτή η ανοιχτή πρόταση έχει ως κεντρική επιλογή την ενίσχυση «της αυτοπεποίθησης του λαϊκού παράγοντα». Δένει , σημειώνουν, με την άποψη του κ. Αλαβάνου ότι «η ενότητα της αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων είναι δυνατή παρά τις διαφορές» και αποτελεί συνέχεια συνθημάτων του όπως «το ευρώ δεν είναι ταμπού» ή «να γίνει πλατεία Ταχρίρ το Σύνταγμα».
Το θέμα της Συνόδου Κορυφής της 23ης Ιουνίου είναι το σύμφωνο για το ευρώ και αποφάσεις που «θα γονατίσουν για πολλές γενιές» τον ελληνικό λαό, σημειώνει το Μέτωπο. Και συμπληρώνει: «Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Τρισέ έχουν πάρει θάρρος από τον τρόμο που έχουν διασπείρει στις κοινωνίες. Από την έλλειψη λαϊκής παρουσίας στην Αθήνα, το Δουβλίνο, τη Λισαβόνα (...). Από τον δουλικό τρόπο κυβερνήσεων όπως του Παπανδρέου».
Ετσι, ο κ. Αλαβάνος καλεί να αναπτυχθεί ένα δίκτυο διοργανωτών από όλη την Ελλάδα ώστε να γίνει μια μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση-συνέλευση στο Σύνταγμα που «να επιβάλλει τελικά τις δικές της αποφάσεις» σε αυτήν ακριβώς την ιστορική πλατεία όπου «ο Μακρυγιάννης και οι συναγωνιστές του επέβαλαν το πρώτο Σύνταγμα της χώρας στον μονάρχη και τα ξένα αφεντικά».
Θέτει ως μίνιμουμ διεκδικητικό πλαίσιο τα εξής:
- Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για τις Siemens, τα υποβρύχια και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζιτών.
- Οικονομική ανασυγκρότηση. Κοινωνικό κράτος. Δουλειές για όλους.
- Να φύγει η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα και τα μνημόνια.
tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου