Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Άνοιξε σε δύο σημεία, παραμένει κλειστή σε άλλα μέρη της η Λεωφόρος Λαυρίου στην Κερατέα, την ώρα που η κόντρα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μαίνεται ακάθεκτη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως η αστυνομία ...
αποτελεί εγγύηση για την εφαρμογή της συλλογικής βούλησης του ελληνικού λαού ενώ ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους κατοίκους, εξέδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, τονίζοντας πως αν μπορούσε θα πάλευε μαζί τους στα οδοφράγματα. Η Λ. Λαυρίου "άνοιξε" σήμερα σε δύο σημεία που ήταν κλειστή επί ημέρες, στον οικισμό Πέτα και στη Β' είσοδο κερατέας στο κόμβο Κακιάς Θάλασσας από μηχανήματα εσκαφής που συνοδευόντουσαν από περισσότερες των 10 κλούβες των ΜΑΤ. Παραμένει, παρόλα αυτά, κλειστή στον κόμβο ΒΙΟ.ΠΑ και σε άλλα σημεία που υπάρχουν μπλόκα κατοικών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως στην Κερατέα δεν θα υπάρξει αστυνομικό κράτος, αλλά ούτε ένα τοπικό παρακράτος. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία θα φύγει, " αμέσως μόλις πρυτανεύσει η λογική, η υπευθυνότητα, ο ειλικρινής διάλογος. Η παρουσία της μέχρι τότε αποτελεί απλώς την εγγύηση ότι θα εφαρμοσθεί η συλλογική βούληση του ελληνικού λαού και οι νόμοι του κράτους".

Επανέλαβε ότι η πρόταση της κυβέρνησης αφορά ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ και τόνισε ότι δεν γίνεται διάλογος." Τοπικοί παράγοντες, και δεν ξέρω ποια άλλα κέντρα, είναι αυτά που επιδιώκουν τη σύγκρουση και μόνο τη σύγκρουση. Και ασχολούνται με την αστυνομία" τόνισε.

Από την πλευρά της Ν.Δ., ο Γ. Μιχελάκης έκανε λόγο για ανάγκη συνεννόησης με τους κατοίκους της Κερατέας, αλλά και άμεση δημοπράτηση του επίμαχου έργου κατασκευής ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, έκανε λόγο για ανικανότητα σχεδιασμού από πλευράς της κυβέρνησης και εξυπηρέτηση συμφερόντων, ενώ αναφέρθηκε σε άλλες λύσεις όπως η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση των σκουπιδιών κάτι που όπως ισχυρίζεται θα μείωνε έως και 70% τον συνολικό όγκο των αποριμμάτων.

Την υποστήριξή τους στους κατοίκους της Κερατέας που δίνουν «μάχες σώμα με σώμα» με τις δυνάμεις της «κρατικής καταστολής», εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο Μίκης Θεοδωράκης.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: