Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ(;) ΤΟΥ ΑΡΙΝΤΣ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην Ελλάδα για τις ειρωνείες του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, ότι σε λίγο θα ανοίγουμε μαντίλια για να ζητιανεύουμε.
Ο Μ. Αρίντς δήλωσε ακόμη ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδος.....
έχει υπερβεί το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ότι η παραγωγή σε όλα τα ελληνικά εργοστάσια έχει σταματήσει και ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται να τα αγοράσει, αντιδιαστέλλοντας την Ελλάδα με την Τουρκία, για την οποία είπε ότι είναι μία από τις πέντε κορυφαίες χώρες του κόσμου με ρυθμό αναπτύξεως 9%.

Απάντηση του Γ. Πεταλωτή

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές τόνισε τα εξής: «Η άποψη του κ. Αριντς, εικάζουμε ότι δεν αποτελεί θέση της τουρκικής κυβέρνησης γιατί στερείται αλήθειας και σοβαρότητας. Υπενθυμίζουμε για όσους το ξεχνούν ότι η Ελλάδα, χώρα της Ε.Ε. και της ΟΝΕ , με μεγάλα επιτεύγματα μέχρι τώρα, παρά την πρόσκαιρη κρίση, επιφυλάσσει σε όλους τους πολίτες της και διατηρεί ένα βιοτικό επίπεδο που προφανώς για πολλές άλλες χώρες θα ήταν ζηλευτό. Γι αυτό ο ελληνικός λαός είναι περήφανος για την πορεία που έχει χαράξει εδώ και χρόνια και για όλα όσα σχεδιάζει για το μέλλον του».

Ανέφερε ,επίσης, ότι «η δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας σαφώς και είναι υπαρκτή αλλά χάρη στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού θα επέλθει ανάταξη της οικονομίας μας μέσα από ένα εφαρμοζόμενο εθνικό σχέδιο όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν».

Ιταμή πρόκληση χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, τις ειρωνείες του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβερνήσεως.«Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: