Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

«Φωτιές» ανάβει στο υπ. Παιδείας και στους μαθητές σημερινή επιστολή της ΟΛΜΕ προς την υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου με την οποία προειδοποιεί ότι «τις ευθύνες για τη μη μετακίνηση των συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου, πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών κ.α. αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ» , εάν δεν..ανακληθεί η περικοπή των κονδυλίων, που προβλέπονται για «Μετακινήσεις εκπαιδευτικών».
Κυρία Υπουργέ,

H ΟΛΜΕ εκφράζει την διαμαρτυρία της προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την περικοπή των κονδυλίων, που προβλέπονται για «Μετακινήσεις εκπαιδευτικών». Με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο και η Κυβέρνηση αμφισβητούν νομικά κατοχυρωμένες κατακτήσεις των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η πρακτική αλλιώς τις ευθύνες για τη μη μετακίνηση των συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου, πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών κ.α. αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ.

Πέρα από το νόμιμο δικαίωμά μας στην εκτός έδρας ημερήσια αποζημίωση (αφορά τις εκδρομές), όταν δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν αυτές οι αμοιβές, η Πολιτεία αμφισβητεί επίσημα ότι ο εκπαιδευτικός στις εκδρομές (και κυρίως στις πολυήμερες με την ευθύνη 30 παιδιών έκαστος) προσφέρει δύσκολο έργο.

Είναι επίσης απαράδεκτο να μεθοδεύεται από προϊστάμενους (π.χ. στην Ξάνθη) η παραίτηση στην ημερήσια εκτός έδρας αποζημίωση, με υπεύθυνες δηλώσεις των συναδέλφων.. Τέτοιες δηλώσεις έχουν ως στόχο να καταστήσουν συνυπεύθυνους τους συναδέλφους για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Βεβαίως την κύρια ευθύνη φέρει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η Κυβέρνηση. Οφείλουν τώρα:
α) να πληρώσουν τα οφειλόμενα προς τους εκπαιδευτικούς και
β) να συμπληρώσουν στον προϋπολογισμό όσα κονδύλια απαιτούνται για την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων για το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: