Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΠΑ

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ του 2010 μέσω του TAXISnet, μέχρι τις 20 Απριλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Έως τις 5 Μαΐου παρατείνεται η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για όσους έχουν ατομική επιχείρηση ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας. Αιτία, τα προβλήματα στη λειτουργία του TAXISnet....
Σύμφωνα με το υπουργείο, για την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνιών, κοινοπραξιών κλπ., που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας και όσες έχουν αντικείμενο εργασιών την αντιπροσώπευση ή πρακτόρευση ασφαλιστικών εταιρειών κλπ, εφόσον οι δηλώσεις υποβάλλονται μέσω ΔΟΥ, στην περίπτωση υποβολής μέσω διαδικτύου, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία στις 28 Απριλίου, ανεξαρτήτως ΑΦΜ (η ημερομηνία έληγε αρχικώς στις 15 Απριλίου 2011, ανεξαρτήτως ΑΦΜ).

Αποκλειστικά και μόνο για περιπτώσεις προβλημάτων στην επικοινωνία με τον ειδικό δίκτυο TAXISnet ή στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων των ατομικών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των εταιριών (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινοπραξιών, κοινωνιών κλπ) και λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής για πρώτη φορά των δηλώσεων αυτών στις ΔΟΥ, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης τους μέσω διαδικτύου, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων του έτους 2011, που υποβάλλονται στη ΔΟΥ, ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της δεύτερης παραγράφου.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: