Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ: ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Να αισθάνονται αλληλεγγύη και να μην φοβούνται τους μετανάστες παρότρυνε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ τους πιστούς, που είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν το κήρυγμά του στη Βενετία...Είχε προηγηθεί η θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Ποντίφηκας στη Βασιλική La Saluta της πόλης των Δόγηδων.

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία, ενώπιον περίπου 250 χιλιάδων συγκεντρωμένων πιστών, ζήτησε να μη φοβούνται τους μετανάστες, αλλά "να αισθάνονται αλληλεγγύη" γι' αυτούς.

Στην Ιταλία, όπου το κύμα μετανάστευσης έχει αυξηθεί κατά πολύ, πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι, "ο Ποντίφηκας επέλεξε αυτήν την βαθειά ριζωμένη στην Καθολική εκκλησία περιοχή της Ιταλίας, ταυτόχρονα μία περιοχή, όπου έχει απήχηση το ξενοφοβικό κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, η 'Λίγκα του Βορρά', για να στείλει αυτό το μήνυμά του".

Στο κήρυγμά του, επεσήμανε ότι "δεδομένων του μεταναστευτικού ρεύματος, καθώς επίσης των υπό διαμόρφωση γεωπολιτικών συνθηκών, η Εκκλησία μας θα πρέπει να ευνοήσει την αλληλεγγύη (...) να ενισχύσει, ταυτοχρόνως, το πολύ παλαιό πνεύμα ενότητας που την χαρακτηρίζει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: