Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η ΟΙΕΛΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ κατά της απόφασης του υπουργείου Παιδείας να δώσει τη δυνατότητα, από φέτος μάλιστα, απόκτησης απολυτηρίου Λυκείου, χωρίς τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις....
Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχ. Κουρουτός, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ότι το υπουργείο Παιδείας «επιχειρεί να καθιερώσει ανισότιμα απολυτήρια λυκείου δύο ταχυτήτων» και τόνισε πως η προσφυγή δεν στρέφεται εναντίον του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά «αποτελεί την ύστατη προσπάθεια της Ομοσπονδίας να προστατευθούν τόσο οι εξετάσεις αυτές, όσο και η ισοτιμία και η εγκυρότητα του απολυτηρίου του Λυκείου».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, «οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν αμερόληπτη και αντικειμενική, στο πλαίσιο του εφικτού, δοκιμασία» ενώ «οι ενδοσχολικές εξετάσεις είναι δυνατό να καταδολιευτούν από τον υποκειμενισμό των εκπαιδευτικών προς τους μαθητές τους, από πιέσεις, εκβιασμούς και τοπικές διαπλοκές».

Η απόκτηση απολυτηρίου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τη δημιουργία εκπαιδευτικών παραμάγαζων που θα εκδίδουν πλασματικούς τίτλους έναντι αμοιβής», υποστήριξε ο κ. Κουρουπός, σημειώνοντας πως ιδιαίτερα στην ιδιωτική εκπαίδευση υπάρχουν δημοσιοποιημένα παραδείγματα πλαστογράφησης τίτλων σπουδών και νόθευσης ενδοσχολικών εξετάσεων, ενώ έκανε λόγο για διεύρυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, προς όφελος -όπως είπε- «των βλαστών των ισχυρών και όσων έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν για ένα "άριστο" απολυτήριο».

Εκτιμώντας μάλιστα πως τα απολυτήρια που θα εκδοθούν εφέτος «είναι εξαιρετικά πιθανό να κινδυνεύσουν με ακύρωση, εάν υπάρξει έστω και μία προσφυγή εναντίον του κύρους τους στα αρμόδια δικαστήρια», τόνισε ότι η προσφυγή της ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ είχε ως στόχο «να προστατεύσει χιλιάδες μαθητές από μακρόχρονη ταλαιπωρία και από τη δικαιολογημένη αγωνία για το μέλλον τους» και «να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, μέσω της αποτροπής της πλαστογράφησης τίτλων σπουδών του λυκείου και της διαφύλαξης της εγκυρότητας και της νομιμότητάς τους».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: