Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ EXPERT

Η κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων στο 40% και κυρίως στις μαύρες συσκευές, η μείωση της αγοραστικής κίνησης και η αδυναμία συναγωνισμού των άλλων εταιριών οδήγησαν τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών Expert στην πτώχευση. Αγωνία εμπόρων. Στον αέρα δεκάδες εργαζόμενοι....
Η κρίση έχει αρχίσει και αποτυπώνεται πλεον και στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Παρά τις προσφορές, τις μεγάλες ευκαιρίες, τις άπειρες δόσεις, οι καταναλωτές δεν βάζουν πλεον το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν άνθρωποι του κλάδου, η πτώση στον τζίρο αγγίζει τουλάχιστον το 25%.

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στις λεγόμενες μαύρες συσκευές, δηλαδή τηλεοράσεις και συστήματα ήχου που οι πωλήσεις έχουν πέσει ακόμη και 40%.

Η πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Ραδιοφώνων και Ηλεκτρικών Συσκευών, Ολίβια Αβράμη, η οποία διατηρεί κατάστημα στα Πατήσια δηλώνει "η κρίση μας έχει τσακίσει. Αφού έκλεισε η ΕXPERT σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τα μικρότερα καταστήματα. Η πτώση του τζίρου μας υπερβαίνει το 25% με πιο προβληματικές τις μαύρες συσκευές ήχου και εικόνας όπου η πτώση αγγίζει το 40%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχει μειωθεί δραματικά η επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας. Δεν μπαίνει κόσμος πια"

Λουκέτο στην αξιόπιστη εταιρία

Tρανό παράδειγμα της κρίσης η σημερινή εξέλιξη για την αλυσίδα Expert. Κατέθεσε αίτηση για την υπάγωγή της στο άρθρο 99 του Ν. 3588/2007 (διαδικασία συνδιαλλαγής) στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Εικόνα Ήχος ΑΕΕ, στην οποία η Expert Ελλάς είναι βασικός μέτοχος, με προσωρινή διαταγή, ελήφθησαν προληπτικά μέτρα προστασίας
της εταιρείας.

Η Expert Ελλάς ΑΕ διευκρινίζει ότι επέλεξε την προστασία του Νόμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που επικρατούν στην ελληνική οικονομία και στον κλάδο ηλεκτρικών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, εξαιτίας των επισφαλειών των μελών του δικτύου της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην προσπάθεια εξυγίανσης, μέσα από τη διαδικασία αυτή, η εταιρεία θα έχει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των προμηθευτών - πίστωτών της.

Επιπλέον, η διοίκηση της Εικόνα Ήχος ΑΕΕ ενημερώθηκε ότι η απόφαση της Expert Ελλάς ΑΕ περί κεφαλαιοποίησης των υποχρεώσεων της εισηγμένης παραμένει σε ισχύ. Για το συγκεκριμένο θέμα, το διοικητικό συμβούλιο της Εικόνα Ήχος ΑΕΕ θα αποφασίσει, εντός των επομένων ημερών.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: