Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΜΠΟΥΡΚΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγορεύει δημοσίως την ενδυμασία που εκλαμβάνεται από τους περισσότερους μουσουλμάνους ως θρησκευτικό καθήκον. Ο νόμος εγκρίθηκε το 2010 από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση έπειτα από θυελλώδεις συζητήσεις και τέθηκε σε εφαρμογή το πρωί της Δευτέρας.....
Συγκεκριμένα απαγορεύεται ρητώς η ολόσωμη μπούρκα και το νικάμπ (το κάλυμμα κεφαλής που αφήνει μόνο μία λωρίδα για τα μάτια) στους δημόσιους χώρους, δηλαδή, στον δρόμο, τους δημόσιους κήπους, τους σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα.

Η παραβίαση επισύρει πρόστιμο ύψους 150 ευρώ σε όσες γυναίκες παραβιάσουν τη νομοθεσία. Πολύ πιο αυστηρός είναι ο νόμος για όσους άνδρες αναγκάζουν τις συγγενείς τους να τα φορούν: θα πληρώνουν πρόστιμο ως 30.000 ευρώ, αντιμετωπίζοντας και ποινή φυλάκισης έως δύο έτη.
Η ισλαμοφοβική υστερία έχει χτυπήσει «κόκκινο» και γι’αυτό χρειάζεται ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Μέσα στην οικονομική κρίση, η άρχουσα τάξη έχει βρει ως ιδανικό αποδιοπομπαίο τράγο στους μουσουλμάνους. Η Δεξιά και η άκρα Δεξιά έχουν βρει το ιδανικό έδαφος για να δημαγωγήσουν ρατσιστικά, εκμεταλλευόμενοι την αφωνία και τη σύγχυση της Αριστεράς, γύρω από το θέμα. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται η πιο αποφασιστική αντιπαράθεση με την ισλαμοφοβία.
news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: