Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Φαίνεται ότι έχει όρια ο στρατός στην Αίγυπτο και θέλει να ελέγξει την επανάσταση του λαού της χώρας. Ως εδώ, φαίνεται να λέει αρνούμενος και προφυλάσσει τον παραιτηθέντα πρόεδρο Μουμπάρακ σε αντίθεση με τους πολίτες που θέλουν να προσαχθεί στη δικαιοσύνη. Ο λαός κατέβηκε στους δρόμους, συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ταχρίρ και ο στρατός άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο τουλάχιστον πολίτες. Είναι φανερό ότι οι υποκινούμενες "επαναστάσεις" χρησιμοποιούν το λαό για την εξυπηρέτηση συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων. Το ρεπορτάζ είναι:Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια νέων επεισοδίων στην - παγκόσμια πλέον γνωστή - πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καίρου.

Ο κόσμος κατέβηκε ξανά στους δρόμους για να ζητήσει να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο έκπτωτος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και να μπει πλέον τέλος στον στρατιωτικό νόμο.

Ο στρατός ωστόσο κατέστειλε τη διαδήλωση και - σύμφωνα με αυτόπτες - άνοιξε πυρ κατά πολιτών. Ιατρικές πηγές λένε ότι οι νεκροί και οι τραυματίες φέρουν τραύματα από σφαίρες, ωστόσο ο στρατός άρνείται ότι χρησιμοποιήσε πραγματικά πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: