Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΣΤΗ "ΣΠΙΘΑ" ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΛΗΝΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΖΑΚΗ

Ξαφνικούς όσο και εντυπωσιακούς τριγμούς ήρθαν στο προσκήνιο με αφορμή την παραίτηση και αποχώρηση από την γνωστή οργάνωση του Μίκη Θεοδωράκη "ΣΠΙΘΑ" κ. Στ. Ληναίου και Δημήτρη Καζάκη, που μετείχαν στην συμβουλευτική επιτροπή και ήταν στενοί συνεργάτες του ιδρυτή.
Δεν έχω κατανοήσει τις αιτίες της διένεξης που πιθανόν με αιτία την οργανωτική δομή της ΣΠΙΘΑΣ αναδεικνύονται ιδεολογικά προβλήματα που αγγίζουν τη χιτλερική δομή του 1928.
Δείτε τις επιστολές των στελεχών που έφυγαν καθώς και απόσπασμα της απάντηση του γνωστού Γ. Δημητροκάλη, Νο2 της ΣΠΙΘΑΣ, που ως γνωστόν ήταν στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη...
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.ΚΑΖΑΚΗ
Αγαπητέ Μίκη,

Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.

Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.

Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί - μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει - προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.
Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.
Ευχαριστώ,
Δημήτρης Καζάκης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Σ.ΛΗΝΑΙΟΥΑγαπητέ Μίκη
Διάβασα σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα, την αναπάντεχη, ολοκληρωτική μεταστροφή της ΣΠΙΘΑΣ και λυπήθηκα πάρα πολύ.
Όπως είναι φυσικό, μου είναι αδύνατο πλέον να συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σου. Δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου, τον οποίο ξέρεις πολύ καλά.
Όπως ακριβώς έκανα κάθε φορά, στα 50 χρόνια της γνωριμίας μας που αποφάσιζες παρόμοιες, ακατανόητες, μεταστροφές. Θέλοντας πάντα να υπερασπιστώ το μεγάλο έργο σου και τους μεγάλους αγώνες σου που κάποιοι προσπαθούσαν και προσπαθούν,συστηματικά,να αμαυρώσουν.
Παραμένω μαχόμενος στις Ιδέες της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών της 1ης Δεκέμβρη και της 3ης Απρίλη.
Δεν θέλω όμως να έχω καμιά σχέση με την Κίνηση Εξαρτημένων Πολιτών της 11ης του Απρίλη 2011.-
Στέφανος Ληναίος
....................................................................................................................................................
του Γιάννη ΔημητροκάλληΜετα τις τελευταίες εξελίξεις περί τα Οργανωτικά, που εύχομαι να καταλήξουν στο προσδοκώμενο απο όλους πρότυπο οργανωτικό σχήμα, έκρινα οτι δικαιούμαι να απαντήσω σε όλα αυτά τα αρνητικά που ενυπόγραφα εγράφησαν για μένα.
Η Σπίθα Χανίων, π.χ., αντι να συνεδριάσει και να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση της πρώτης ολοκληρωμένης εισήγησης για το οργανωτικό, μού έκανε την τιμή να ψυχογραφήσει εμένα.

Κατ αρχήν θεώρησα οτι το συμφέρον της Κίνησης απαιτεί να αγνοήσω την «τιμή» που μού έκαναν και να μην απαντήσω. Επειδή αναρτήθηκε, όμως, ανάλογο επιτιμητικό άρθρο στο επίσημο Site υποχρεώθηκα να υπερασπιστώ το δημοκρατικό μου Είναι, με την παρακάτω απάντηση, την οποία σας κοινοποιώ, πιστεύοντας οτι η διαφάνεια είναι πολυτιμη για τον αγώνα μας.

Δηλώνω οτι συνεχίζω να είμαι παρών στην Κίνηση Ανεξαρτητων Πολιτών τού Μίκη Θεοδωράκη, με επικέντρωση του αγωνα τής Σπίθας-Πολιτιζω, στην διάδοση τών απαιτούμενων νέων συνταγματικών θεσμών συμμετοχής τού Πολίτη στην διαχείρηση της Εξουσίας, για την αναγέννηση τής Πατρίδας μας.

Τώρα που ο κουρνιαχτός τής αμφισβήτησης κατακάθισε και το Κίνημα βρήκε την δυναμική του, μετά την παραίτησή εμένα τού έμπειρου αυλοκόλακα, γράφω την δική μου απάντηση στην απόφαση της Συνέλευσής σας, η οποία μου έκανε την τιμή να ασχοληθεί τόσο μαζί μου. Μου απέδωσε, όμως, ευθύνες που δεν μου ανήκουν και προθέσεις που είναι αντίθετες και με τον χαρακτήρα μου και με τις ιδέες μου που έχουν καταγραφεί στα 4 βιβλία μου, πολλά χρόνια πριν απο το δικό σας ενδιαφέρον για την έλλειψη Δημοκρατίας στον τόπο μας.

Ξεκινώ με μια γενική παρατήρηση, οτι όταν σε μια επικοινωνία κυριαρχεί η παραποίηση εννοιών, η διαστρέβλωση νοημάτων και η απόδοση ανύπαρκτων προθέσεων, τότε δεν πρόκειται για ενωτικό Κίνημα, αλλά για χώρο αντιμαχομένων.

Επισημαίνω, λοιπόν, τα παρακάτω.


Χρησιμοποιήσατε ως τίτλο στο έγγραφό σας τον «Βασικές Αρχές για την οργάνωση τής Σπίθας» και ασκήσατε ατεκμηρίωτη κριτική σε κείμενο που δήθεν σας εστάλει ως θέσφατο, ενω το έγγραφο που σας εστάλει έχει επικεφαλλίδα «Εισήγηση στις οργανωμένες Σπίθες προς συζήτηση» . Αποσιωπήσατε ηθελημένα το γεγονός οτι πρόκειται για εισήγηση προς συζήτηση, για την οποία «Οι σχολιασμοί, συμπληρώσεις, αντιρρήσεις τών ολομελειών κάθε Σπίθας θα πρέπει να καταγραφούν ως αποφάσεις..» και επομένως ήταν δεκτή κάθε διαφωνία ή αντιπρότασή σας.
Στο διαβιβαστικό μου έγραφα «Θεώρησε, λοιπόν, ο Οδηγητής τού Κινήματός μας, κατάλληλο τον χρόνο να σταλεί προς συζήτηση στις Σπίθες αυτές, η επισυναπτόμενη Εισήγηση για το Οργανωτικό». Για το οδηγητής θα «απολογηθώ» παρακάτω, αλλά εδω επισημαίνω οτι δεν είναι δική μου η απόφαση ούτε το να σταλεί, ούτε το περιεχόμενο, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ.Θεοδωράκης στο έγγραφό του της 1-4-11 οτι «υπεύθυνος για όλες τις αποφάσεις που αφορούσαν έως τώρα τα θέματα της οργάνωσης υπήρξα εγώ προσωπικά με άμεσο συνεργάτη και βοηθό μου τον Γιάννη Δημητροκάλλη» Επομένως, αυτά τα «Υπέρτατος Αρχηγός, η ΚΙΝΗΣΗ του ανήκει, έμπειροι αυλοκόλακες, θίγει το κύρος του Θεοδωράκη, τεράστια ζημιά στην ΚΙΝΗΣΗ μας.» και το να «μετατραπούν οι Σπίθες σε απλούς μεταφορείς - διαφωτιστές του λόγου του Μίκη Θεοδωράκη, καταλύοντας κάθε έννοια Άμεσης Δημοκρατίας.» που γράψατε, αφορούν πρωτίστως τον ίδιο και μετά εμένα.
Η θέση σας οτι «Τα περί ζυμώσεων στην εσωτερική λειτουργία και δράση απλά χρυσώνουν το χάπι» αποδεικνύουν μια διχαστική προκατάληψη στα μάτια του όποιου καλόπιστου αναγνώστη. Ο,τι δεν μπορέσατε να διαστρεβλώσετε το βαφτίσατε χρυσό χάπι
Για τον «κρυμμένο πλούτο του πολιτικού λόγου του Μίκη Θεοδωράκη» το αναφέρει το κείμενο, αλλά τα «τον σοφό Ηγέτη,... η μαζικότητα δηλαδή των Σπιθών οφείλεται στον Ηγέτη και μόνο.....οι αποφάσεις είναι αρμοδιότητα του Ηγέτη, στην προσωπικότητα του οποίου οφείλονται όλα!!!» είναι αυθαίρετα δικά σας συμπεράσματα, τα οποία δεν διστάζω να προσυπογράψω, έστω και γνωρίζοντας οτι θα σας επιτρέψω να με σχολιάσετε για «κολακείες προς τον Μίκη Θεοδωράκη.» Τώρα, αν στα συμπεράσματά σας προσθέσατε οτι εσείς είστε «πιστοί σε ρόλο προβάτων», και οτι «είστε ανίκανοι να σκέφτεστε και να αποφασίζετε.» είναι δικαίωμά σας, αλλά είναι βέβαιον οτι δεν προκύπει πουθενά απο το κείμενο, που σχολιάσατε. Προσωπικά, στο διαβιβαστικό μου ισχυρίζομαι ακριβώς το αντίθετο, οτι . «Είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε οτι τα μέλη τών Σπιθών είμαστε ενεργοί, υπεύθυνοι, συνειδητοποιημένοι πολίτες...»
Οι αμφισβητήσεις σας για τις διαδικασίες τής ηλεκτρονικής δημοκρατίας, τού τύπου «Ποιοι θα ελέγχουν τα αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορία;» είναι τουλάχιστον περίεργες, αφού είναι γνωστό οτι η καταμέτρηση γίνεται αυτόματα και κανείς δεν μπορεί να επέμβει. Αν ήταν δυνατή η αλλοίωση, τότε θα ακυρωνόταν κάθε πιθανότητα εφαρμογής τής άμεσης δημοκρατίας, σε ευρύτερα μικρών ομάδων πλαίσια, την οποία οι ίδιοι διακαώς επιθυμείτε και στην οποία προσβλέπουν οι λαοί με ελπίδα
Υπάρχουν στη συνέχεια μια σειρά αυθαίρετων συμπερασμάτων, διότι δεν είναι δυνατόν να μην είναι αντιληπτό, π.χ.οτι όταν είναι γραμμένο το «Η αμφισβήτηση θεμελιώνεται με την σύμφωνη γνώμη τού 25% τών αντιπροσωπευομένων.», είναι σαφές οτι ακολουθεί ψηφοφορία που η πλειοψηφία , και κατα την άποψή μου ενισχυμένη, αποφασίζει για την ανάκληση ή οχι. Κι όμως το δικό σας συμπέρασμα είναι οτι «Το 25% μπορεί να ανακαλέσει τον εκπρόσωπο ο οποίος ίσως εκφράζει τις θέσεις του 75%» Εδω δεν είναι θέμα αντιληπτικής ικανότητας, αλλά κακεντρεχούς πρόθεσης.
«Καταλήγοντας πρέπει να πούμε ότι αν ο σκοπός του εισηγητή ήταν να μειώσει τον Μίκη Θεοδωράκη και να καταστρέψει την προσπάθεια της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, έφτιαξε το κατάλληλο κείμενο.»

Επειδή, όμως, μόνο το διαβιβαστικό, έχει την δική μου υπογραφή, και η εισήγηση είναι εγκεκριμένη απο τον κ.Θεοδωράκη, ως σύνθεση πολλών κειμένων, είναι προφανές οτι κατά την γνώμη σας, ο ίδιος αυτουπονομεύθηκε, προσχωρώντας στην άποψη σας οτι «η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι ανάγκη του ελληνικού Λαού και θα βρει τον δρόμο της, στηριζόμενη στην Ιδρυτική Διακήρυξη της 1ης Δεκεμβρίου. Αυτή ήταν η αιτία που δημιουργήθηκαν οι Σπίθες και όχι η προσωπική γοητεία ενός σεβαστού και καταξιωμένου ατόμου.» Τώρα, εδω μπαίνει για μένα το ερώτημα αν η κότα έγινε πρώτα ή το αυγό, αλλά εσείς τοποθετηθήκτε σαφώς: Το αυγό, και δεν χρειάζεται η κότα ...


Σεβαστή Συνέλευση τής Σπίθας τών Χανίων,

Παρά το οτι την απόφασή σας ακολούθησε άλλο κείμενο, τού κ.Θεοδωράκη, το οποίο υποχρέωσε εμένα σε παραίτηση και τον ίδιο στην δημόσια αυτοκριτική, οτι η πολιτική που χαράξαμε αποδείχτηκε αρνητική, διότι δεν κατενόησε σωστά το νέο κλίμα που επικρατεί στη Βάση, σας δηλώνω οτι προσωπικά πιστεύω το αντίθετο και το μέλλον θα δείξει το ποια άποψη είναι η σωστή.

Η τόσο αρνητική, για το Κίνημα, αντιπαράθεση συνεχίστηκε σε πρόσφατο άρθρο που αναρτήθηκε στο Site και με φωτογράφιζε, όπου διάβασα οτι «είχαμε φτάσει στο σημείο να εξυμνείται ένα μοντέλο οργάνωσης που ερχόταν από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας. Οτι ακολουθήσαμε την οργανωτική φιλοσοφία τού ναζισμού και επαναφέραμε την ίδια λογική με αυτήν του Χίτλερ το 1928, στα οργανωτικά μας σχέδια για την Σπίθα.»

«οτι τώρα ξεκίνησε να οικοδομείται μια οργάνωση δίχως αρχηγούς και οδηγητές και οτι είναι κολακεία η αναγωγή του σε οδηγητή.»

Συνειδητοποίησα, λοιπόν, οτι εκείνο το νεαρό κορίτσι στην Θεσσαλονίκη, που τον προσφώνησε ως Οδηγητή, δεν ήταν μια αθώα συναισθηματική έκφραση, αλλά εκτελούσε εντεταλμένη υπηρεσία για το πέρασμα της θέλησής του σε όλο εκείνο το πλήθος, στην οποία έπρεπε να πειθαρχήσουν όλοι. Προφανώς, ο κ. Θεοδωράκης θέλησε να παγιδεύσει στις ιδέες του, όλο εκείνο το πολυπληθές ακροατήριο τών ανεξάρτητων πολιτών, με συνεργάτη εμένα και βοηθό του, εκείνην την νεαρή κοπέλλα. Ισως και εκείνη που τού πρόσφερε την ανθοδέσμη.
Είναι γεγονός οτι δεν είχα συνειδητοποιήσει οτι στην εκτίμηση τών «προστατών» του κύρους του, λειτουργούσαμε σαν ένα φασιστικό δίδυμο, τύπου Χίτλερ-Χίμλερ, για το οποίο έγραψαν οτι
«εκείνος είχε γίνει στα χέρια μου ένα είδος άγιου λείψανου που περιφερόταν από εκκλησίασμα σε εκκλησίασμα για να το προσκυνήσουν οι πιστοί. Το όνομα ενός αγωνιστή σαν τον Μίκη έγινε λατρευτικό αντικείμενο»

Τελικά είμαι σπουδαίος, αφού κατάφερα να αναδειχθώ ο «αντ' αυτού», και να εξαναγκάσω τα μέλη τών 50 Σπιθών «σε υποταγή, και την τυφλή υπακοή στην θέλησή του, να αποτελέσει την ύψιστη αρετή.»

Βέβαια πρέπει να τού ζητήσω συγγνώμη, που δεν κατάφερα να πείσω και τις υπόλοιπες 4 Σπίθες, όπως και την δική σας, αλλά αυτές είχαν διαφωτιστεί πριν την διακήρυξή του και τα μέλη τους «είναι αυτόφωτες προσωπικότητες, πλασμένες να γί»νουν επιτελάρχες, στρατηγοί, μια και είναι όλοι προικισμένοι με ανώτερες ικανότητες,» (ενω οι προηγούμενοι είναι πλέμπα) Είναι οι ατίθασσοι και ανυπάκουοι, και μια και δεν μπόρεσα εγω να τους κάνω πιστούς και υπάκουους στον Μίκη, τον έπεισαν οι φίλοι του οτι πρέπει να υπακούει εκείνος σ αυτούς, παρά το ιστορικό πολιτικό φορτίο, που του κάνουν την παραχώρηση να του αναγνωρίζουν.

Τελικώς αποδειχθήκαμε ένα επικίνδυνο πολιτικό δίδυμο, αφού αυτό το παλαιοκομματικό οργανωτικό πλαίσιο της συνεργασίας μας, στο οποίο «προείχαν οι εντολές, οι ντιρεκτίβες και η πειθαρχία σ' αυτές,» δεν αντελήφθησαν το περιεχόμενό του, ούτε οι 3 πανεπιστημιακοί καθηγητές τής Συμβουλευτικής, οι κ.κ. Γ.Κασιμάτης, Β. Φίλιας, Κ. Ζουράρις, ούτε ο στρατηγός Δ. Αλευρομάγειρος, ούτε ο διεθνολόγος Δ. Κωνσταντακόπουλος, ώστε να αντιδράσουν, και να προστατέψουν την Κίνηση τής Αμεσης Δημοκρατίας , απο το ολοκληρωτικών αντιλήψεων δίδυμό μας

Η αλήθεια, κύριοι τής συγγνωστής και σκόπιμης αντιπαράθεσης, είναι τελείως διαφορετική. Τάχθηκα στο πλευρό τού Μίκη Θεοδωράκη με πίστη στο πρόσωπό του, με αφοσίωση στο Κίνημα που ξεκινήσε, με περηφάνεια που με συμπεριέλαβε στούς συνεργάτες του, μαζί με τόσο σημαντικούς έλληνες, και με προσφορά μου μιά δέσμη αμεσοδημοκρατικών και συμμετοχικών θεσμών, για ένα καινούργιο Σύνταγμα. Κατά την διάρκεια τής συνεργασίας μας δεν έκανα τίποτα περισσότερο, ή λιγότερο, απο όσα συζητούσε ο ίδιος και αποφάσιζε με την Συμβουλευτκή Επιτροπή.

Δυστυχώς, ο ίδιος είναι εκείνος που έδωσε βήμα σε εγκεφάλους, οι οποίοι έχουν εμβριθήσει στα ολοκληρωτικά πρότυπα, γνωρίζουν καλά τις τεχνικές τους και που, καμαρώνοντας οτι δεν τούς αγγίζουν τα συναισθήματα, είναι έτοιμοι να δράσουν με τον πιο φασιστικό τρόπο. Τα μέλη τών Σπιθών έχουν ήδη μια γεύση τών συμπεριφορών τους.

Το όραμα που ενέπνευσε ο Μίκης Θεοδωράκης και έδωσε ελπίδα στον πολύπαθο Ελληνικό Λαό, στηρίχθηκε κυρίως στην προσωπικότητα, τον πατριωτισμό και την ιστορία του ίδιου και οχι απλά στις έννοιες τής αυτοργάνωσης και τής άμεσης δημοκρατίας, που απομονώνουν και επικαλουνται όσοι θέλουν να εκμεταλλευθούν το όνομά του.

Χωρίς οργάνωση δεν παράγεται έργο, χωρίς πλαίσια δεν λειτουργεί η δημοκρατία και χωρίς κανόνες δεν υπάρχει ελευθερία. Και ακόμη χωρίς προσωποίηση δεν προωθούνται ιδέες.

Πεθαίνουν τα οράματα που στηρίζονται μόνο στην δράση ανθρώπων χωρίς συναισθήματα. Ανθρώπων που δεν κατανοούν π.χ. οτι η δημόσια έκφραση φιλίας και αγάπης και η απόδοση τίτλων τιμής, δεν είναι δουλικότητα, αλλά ανάγκη εξωτερίκευσης τής φυχής μας, που δίνει και παίρνει χαρά.

Δεν αμφισβητώ την δημοκρατικότητα κανενός, αλλά και δεν δέχομαι και κανέναν να μειώσει την δική μου, όσο κι αν το επιδιώκει, επειδή βολεύει τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις του. Είναι καταγεγραμμένη στα βιβλία μου και δοκιμασμένη απο παληα , αλλά και πρόσφατα, στη σχέση μου με τα μέλη τών Σπιθών που με γνώρισαν απο κοντά.

Δεν θα επιτρέψω, λοιπόν, να αμφισβητείται ούτε απο δήθεν προστάτες τού Μίκη θεοδωράκη, ούτε απο τις σκοπιμότητες ανώνυμων βαλτών επικριτών μου στο διαδίχτυο.

Μπορώ να υπερασπιστώ μόνος μου το εαυτό μου, αλλά μοιραία θα βλάψω το Κίνημα και δεν το θέλω. Αντιθέτως θέλω να το στηρίξω με κάθε τρόπο. Πρόθεσή μου είναι να χτίσω δημοκρατικούς θεσμούς και οχι να κατεδαφίσω πρόσωπα. Περιμένω, λοιπόν, να σταματήσουν τα εναντίον μου βέλη.

Παραιτήθηκα απο το «κέντρο» τού Κινήματος και απομακρύνθηκα, οχι απο ανικανότητα, αλλά για να μην ερεθίζονται τα κομματικά κατάλοιπα κάποιων.
Παραμένω, μαχόμενος μέσα απο την Σπίθα Πολιτιζω, για τη Κίνηση Ανεξαρτητων Πολιτών τού Μίκη θεοδωράκη, που την φύτεψε και ήδη λοχεύει μέσα στα σπλάνα τού Λαού μας. Πιστεύω βαθειά οτι αποτελεί τον μόνο πολιτικό δρόμο εξόδου απο την πολυεπίπεδη εθνική μας κρίση.

Αρκεί να αφήσουμε τις αντιπαλότητες για τα οργανωτικά και να ασχοληθουμε με ενημερωτικές δράσεις.

Ο Μίκης θεοδωράκης είναι, σήμερα, ο πιο μεγάλος πολιτικός οραματιστής με τον πιο γνήσιο πατριωτισμό στο νού και στην καρδιά του. Είμαι βέβαιος οτι θα φροντίσει για το καλό της Πατρίδας μας να κανει πράξη τη δική του ρήση :
Αλλοίμονο αν την ώρα τής συγκρούσης δεν βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι στα κρίσιμα πόστα...

Γιάννης Γ Δημητροκάλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: