Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΣΕΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Τη διερεύνηση πιθανών ευθυνών για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμύνης, Άκη Τσοχατζόπουλο και για άλλα πρώην μέλη κυβερνήσεων, φτάνοντας μέχρι και τον πρωθυπουργό, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης. Για μεγάλο φαγοπότι έκανε λόγο ο Γ. Παπαντωνίου....
Στη Βουλή διαβίβασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης τη δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ειδικότερα, ο κ. Κατσιρώδης ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Ακη Τσοχατζόπουλου και άλλων μελών της κυβέρνησης Σημίτη, που συναποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα στην εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Επίσης, ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την απευθείας ανάθεση εκσυγχρονισμού άλλων τριών υποβρυχίων τύπου Ποσειδών στην ίδια γερμανική εταιρεία, όπως επίσης για την υπογραφή της σύμβασης του αντισταθμιστικού οφέλους.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των επομένων κυβερνήσεων που ασχολήθηκαν με τα θέματα υλοποίησης των συμβάσεων αυτών και ενδεχομένως είχαν την δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και ενεργοποίηση των ρητρών.

Σημειώνεται πάντως, ότι στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προς τον Άρειο Πάγο αναφέρεται, ότι “η απόφαση του υπουργού Εθνικής Αµυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, εγκρίθηκε, εν συνεχεία, µε την από 26-7-1999 απόφαση του ΚΥΣΕΑ”, όπου θεσμικά, λαμβάνουν μέρος κι άλλοι υπουργοί, καθώς και ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, παραµένει ανοιχτό το κεφάλαιο της δικαστικής διερεύνησης για τα µη πολιτικά πρόσωπα, οι πράξεις και οι παραλείψεις των οποίων δεν καλύπτονται από τον σύντοµο χρόνο παραγραφής των πρώην υπουργών.

Γ. Παπαντωνίου: Έγινε μεγάλο φαγοπότι

Ο Γιάννος Παπαντωνίου μιλώντας στο Βήμα 99.5 τόνισε ότι έγινε μεγάλο φαγοπότι από το 1998 και συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα.

"Όσοι προσπάθησαν να με συνδέσουν με δύσοσμες υποθέσεις, γελοιοποιήθηκαν", υποστήριξε σχετικά με την υπόθεση, σημειώνοντας ότι προφανώς και δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του.

"Εξάλλου, οι Γερμανοί έκαναν 10 χρόνια για να υποπέσει στη δική τους και το φαγοπότι οργανώθηκε στη Γερμανία", είπε και τόνισε ότι "Η υπόθεση είναι από το 1998. Εγώ έγινα υπουργός το 2002. Μετά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Μεϊμαράκης και τώρα ο κ. Βενιζέλος. Προφανώς σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξετελείτο αυτό το φαγοπότι".

"Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα και προφανώς πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο, απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, και γι' αυτό πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος", υπογράμμισε.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: