Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑΤΑ

Ο φόβος ενδεχόμενης αποδοκιμασίας από πολίτες βρίσκεται στη σκέψη των πολιτικών προσώπων. "Στόχοι" για αποδοκιμασίες τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, γαλάζια στελέχη που διετέλεσαν υπουργοί στις κυβερνήσεις Καραμανλή και βουλευτές....
Με τις αποδοκιμασίες πολιτών κατά πολιτικών προσώπων να αυξάνονται, το αίσθημα της ανησυχίας και του φόβου διακατέχει τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος ακόμα και για την περίοδο του Πάσχα.

"Φέτος οι πολίτες δεν θέλουν να σουβλίσουν μόνο... αρνί", ακούστηκε να λέει βουλευτής ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα σε συζήτηση με συναδέλφους του στο Περιστύλιο, όταν η κουβέντα άρχισε να περιστρέφεται στο τι θα κάνουν κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών.

Κοινή εκτίμηση των περισσοτέρων, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής", είναι ότι αυτή τη στιγμή οι "καυτές" ζώνες των "στόχων" μιας πιθανολογούμενης εκδήλωσης επιθετικών διαθέσεων εκ μέρους ατόμων ή ομάδων πολιτών κατανέμονται ως εξής:

Στην πρώτη και πλέον χαρακτηριζόμενη ως "ομάδα υψηλού κινδύνου" είναι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και γαλάζια στελέχη που διετέλεσαν υπουργοί στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Στη δεύτερη ομάδα περιλαμβάνονται βουλευτές οι οποίοι μέχρι πρότινος εθεωρείτο ότι είχαν προνομιακή μεταχείριση από τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς εμφανίζονταν συχνά στα τηλεοπτικά στούντιο.

Το κλίμα που επικρατεί στα υπουργικά και τα βουλευτικά γραφεία έκανε αισθητή την ύπαρξή του, όταν πρόσφατα με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου τέθηκε το ζήτημα της διαμόρφωσης της λίστας με τους πολιτικούς που θα έπρεπε να είναι παρόντες-παρούσες στις ειδικές εξέδρες των επισήμων κατά την ώρα των παρελάσεων.

Η απροθυμία σχεδόν όλων να απαντήσουν θετικά στην προοπτική να είναι εκείνοι στις επίσημες θέσεις προσέλαβε διαστάσεις τσουνάμι.

Η αίσθηση των κινδύνων από πιθανές μικρές ή μεγαλύτερες κοινωνικές εκρήξεις γίνεται για τους βουλευτές ακόμα ισχυρότερη, απολαμβάνοντας καθημερινά και σε 24ωρη βάση τα εξαιρετικά ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας-αστυνομικής προστασίας που έχουν ληφθεί πέριξ και εντός του Κοινοβουλίου.
news247.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι το ελλαχιστο που απομενει στους πολιτες ,να αποδοκιμαζουν δηλ. αυτους που τους εφεραν σαυτη την κατασταση και οι ιδιοι συνεχιζουν να απολαυμβανουν τα υπερονγκα προνομια τους.Ο φοβος φιλαει τα ερμα.