Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΟΝ Γ. ΚΟΥΤΡΑ ΤΗΣ "ΑΝΤΑΡΣΥΑ"


Όταν στην πολιτική κουλτούρα απουσιάζει η δημοκρατία, συστατικό στοιχείο της οποίας είναι η ανοχή στην διαφορετική άποψη και η κριτική, όσο σκληρή κι αν είναι, έχουμε γεγονότα βίας σε ένα συλλογικό πολιτικό όργανο.
Ο επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννης Κούτρας δέχτηκε επίθεση την ώρα που μιλούσε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χτες το μεσημέρι από... τους συμβούλους του Ψωμιάδη γιατί έκανε πολιτική κριτική.
Δείτε το βίντεο και αξιολογήστε το επίπεδο των ανθρώπων που έχουν τις τύχες της Περιφέρειας στα χέρια τους.
Η παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το γεγονός:
"Τώρα τι ζητάνε άραγε; Να τους κάνουμε πλάτες ή να τους δώσουμε συγχωροχάρτι με το ζόρι;"

Καταγγέλλουμε τους προπηλακισμούς και τους τραμπουκισμούς μερίδας των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του Π. Ψωμιάδη, ενάντια στον περιφερειακό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Κούτρα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 14/4, οι οποίοι με τη δράση τους μας θύμισαν ότι εκτός από παράταξη της διαφθοράς και των σκανδάλων είναι και παράταξη της βίας, των τραμπουκισμών και του παρακράτους. Οι σύμβουλοι της παράταξης του Ψωμιάδη...

...προπηλάκισαν με τον πιο χυδαίο και προκλητικό τρόπο τον περιφερειακό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννη Κούτρα αφαιρώντας του τον λόγο και κατεβάζοντας τον με τη βία από το βήμα του συμβουλίου την ώρα που έκανε πολιτική τοποθέτηση εκ μέρους της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και Καλλικράτη για το σκάνδαλο με το πρόστιμο των 89.000 ευρώ που κλονίζει την θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Ψωμιάδη με κραυγές, απειλές και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, κάποιοι μάλιστα χρησιμοποίησαν και τραμπουκικές μεθόδους σπρώχνοντας τον και τραβώντας τον με τη βία από το έδρανο του συμβουλίου.

Αντί η πρόεδρος του συμβουλίου να τους ανακαλέσει στην ευπρέπεια, αντίθετα προχώρησε σε πράξη ανοιχτής λογοκρισίας και του αφαίρεσε τον λόγο απειλώντας τον με μήνυση αν δεν ανακαλέσει την τοποθέτηση του.

Χρειάζεται να τους θυμίσουμε ότι τα συμβούλια δεν είναι πλυντήρια για το ξέπλυμα σκανδάλων ούτε στημένα στρατοδικεία όπου η πρόεδρος λειτουργεί με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Δεν θα αυτοφιμωθούμε για να τους κάνουμε τη χάρη, ούτε θα υποκύψουμε σε απειλές για μηνύσεις που τις συνηθίζει άλλωστε ο Ψωμιάδης για να φιμώνει φωνές που καταγγέλλουν το ρατσιστικό και σοβινιστικό του κήρυγμα.

Τώρα τι ζητάνε άραγε; Να τους κάνουμε πλάτες ή να τους δώσουμε συγχωροχάρτι με το ζόρι;

Η σκανδαλώδης πράξη του Π. Ψωμιάδη δεν είναι αποκομμένη από την πολιτική και το σύστημα που εξυπηρετεί ο ίδιος και η παράταξή του κάνοντας πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου και του Καλλικράτη που φορτώνει τα βάρη στους εργαζόμενους.

Το επίπεδο της παράταξης του Ψωμιάδη και η δημοκρατία τους φτάνει μέχρι τους τραμπουκισμούς και την φίμωση της πολιτικής άποψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η τρομοκρατία τέτοιων μεθόδων και πρακτικών δεν θα περάσουν και δεν θα σταματήσουν στο ελάχιστο την αγωνιστικότητα και την πάλη των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανατροπή του μνημονίου και της πολιτικής που θέλει να το επιβάλλει.

Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων που δίνουν εργαζόμενοι και νεολαία για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και όχι οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους.

Ακολουθεί η τοποθέτηση της παράταξης "Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη":

"Το σκάνδαλο με το πρόστιμο των 89.000 Ευρώ που ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετέτρεψε εν μία νυκτί σε 5.000 και πιθανόν να του κοστίσει την έκπτωση από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου μιας διοίκησης βουτηγμένης στα σκάνδαλα και τη διαφθορά, από την Κορώνεια μέχρι την υπόθεση των σχολικών λεωφορείων και τις απευθείας αναθέσεις των έργων της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα αποδεικνύει τη συσσωρευμένη υποκρισία ολόκληρου του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος που προσπαθεί να φορτώσει στους εργαζόμενους ενοχές ότι δήθεν «μαζί τα φάγαμε», ενώ το ίδιο είναι διεφθαρμένο ως το μεδούλι, μοιράζοντας έργα και επιχορηγήσεις σε φίλους και εκλεκτούς, χαρίζοντας πρόστιμα σε κουμπάρους και κολλητούς, με αποκορύφωμα τις νόμιμες και παράνομες σχέσεις του με τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο.

Το μεγαλύτερο όμως σκάνδαλο, στο οποίο είναι συνυπεύθυνοι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ είναι η πολιτική του Μνημονίου, που προσφέρει τα δικαιώματά μας ως θυσία στο βωμό της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.

Η διοίκηση Ψωμιάδη, παρά τις τηλεοπτικές κορώνες διαφοροποίησης ταυτίζεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική και τον Καλλικράτη που έχει θεσμοθετήσει την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας και είναι συνένοχη στη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί στο ακέραιο όποιος και αν είναι ο αντικαταστάτης του.

Η περιφερειακή κίνηση «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική και το σύστημα που γεννά «Ψωμιάδηδες», για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη.

Δέσμευση μας είναι ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές, και όχι οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους.

Για να διαγραφεί το χρέος, να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες με εργατικό έλεγχο, να απαγορευθούν οι απολύσεις, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, απαλλαγμένη από τη διαφθορά και το κυνήγι του κέρδους."



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΝ ΗΜΑΘΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!
ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ.
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΑΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ!
ΠΡΩΤΟΣ Ο κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο κ. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΠΤΩΜΕΝΗ Η κ. ΜΠΑΤΣΑΡΑ!!!
ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!!!