Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Συναντήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Μακροχώρι οι εκπρόσωποι των ομάδων παραγωγών ροδάκινου (Ομάδα Διαπραγμάτευσης) με τον πρόεδρο της ΕΚΕ (Κονσερβοποιοί) για να συζητήσουν τις τιμές που θα αγοράσει η βιομηχανία το συμπύρηνο ροδάκινο της..φετινής χρονιάς. Μια διαδικασία που είχε δρομολογηθεί αμέσως μετά την σύσκεψη που έγινε προ διμήνου περίπου στη Βέροια υπό την προεδρεία του γ.γ του Υπουργείου Γεωργίας κ. Κανελλόπουλου.
Στη συνάντηση αυτή του Μακροχωρίου δεδιαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων αφού από την πλευρά τους οι βιομήχανοι οχυρωμένοι πίσω από τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού ισχυρίζονται ότι δε μπορούν να συμφωνήσουν συνολικά για το προϊόν γιατί θα κατηγορηθούν για εναρμονισμένη πρακτική και απειλούνται με ποινές.
Βέβαια, δεν απαντάν στο εύλογο ερώτημα, ποιος θα τους μηνύσει ή θα καταγγείλει τη συμφωνία όταν δώσουν τιμές τέτοιες που ικανοποιούν τους αγρότες. Είχαν κατηγορηθεί για εναρμονισμένη πρακτική διότι υπήρχε μεταξύ των βιομηχανιών συμφωνία για να συμπιεστούν οι τιμές όπως και γίνεται κάθε χρόνο και εξ αιτίας αυτής της κατάστασης υπήρξε η παρέμβαση του υπουργείου η οποία όμως αν δε στηριχτεί πολιτικά τότε είναι βέβαιο ότι θα μείνει στα χαρτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: