Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ:ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Προτάσεις για τη δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για τη χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας κατέθεσε από τα Χανιά ο Αλέξης Τσίπρας.......
"Όχι την εκποίηση. Όχι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά την αξιοποίησή της μέσα από μια διαδικασία που θα μπορέσει να αποκομίσει πόρους και για δημόσιες επενδύσεις και για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, για τη στήριξη αυτού που ονομάζουμε κοινωνική συνοχή", τόνισε.

Δήλωσε δικαιωμένος από τις εξελίξεις, λέγοντας πως "ένα χρόνο τώρα εμείς προειδοποιούσαμε ότι το φάρμακο που επιλέγουν για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια της κρίσης είναι πιο επιβλαβές από την ίδια την ασθένεια".

O πρόεδρος του Συνασπισμού υποστήριξε ότι μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να σωθούν όχι η οικονομία και οι εργαζόμενοι, αλλά οι τράπεζες.

"Εμείς θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να ξεκινάει από την κοινωνική πια αναγκαιότητα απεμπλοκής πια της χώρας από το μνημόνιο της χρεοκοπίας", σημείωσε.

Πρότεινε την ταυτόχρονη δημιουργία "ευρύτατης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας", με πρώτο και κύριο τον στόχο της αναδιανομής του πλούτου και του εισοδήματος.

Ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε στο ακροατήριό του, ότι 15 Απριλίου, ημέρα που αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, είναι η επέτειος βύθισης του Τιτανικού.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: