Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ 'ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει πρόταση για να συγκροτηθεί επιτροπή της βουλής που θα διενεργήσει προανάκριση για τις μίζες στην γνωστή υπόθεση των υποβρυχίων από τη Γερμανία.

Η πίεση των πολιτών, της κοινωνίας είναι τέτοια και έφερε αυτό το ..... κουτσουρεμένο αποτέλεσμα στην κυβέρνηση που θέλει να ρίξει όλα τα ανομήματα της πολιτικής ζωής στον Άκη Τσοχατζόπουλο αφού αυτός είναι εκτός πολιτικής και θα λειτουργήσει ως εξιλαστήριο θύμα. Με αυτό που επισημαίνω δε σημαίνει ότι υποστηρίζω πως ο Άκης είναι αθώος.

Η επιτροπή θα συγκροτηθεί αλλά υπάρχει πάντα η αίσθηση στους πολίτες ότι και αυτή τη φορά τίποτα δε θα γίνει, τίποτα δε θα αποκαλυφθεί και πολύ περισσότερο κανείς δε θα τιμωρηθεί. Η υπόθεση των υποκλοπών, των Ολυμπιακών αγώνων, του Βατοπεδίου, των δομημένων ομολόγων, του Χρηματιστηρίου, της πώλησης του ΟΤΕ, της σύμβασης του ΟΠΑΠ, της Σίμενς και άλλα πολλά σκάνδαλα που είναι μπλεγμένοι πολιτικοί από όλο το σύστημα και κόμματα συνεχίζουν να απαξιώνουν και να μολύνουν το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία γενικότερα και με πασαλείμματα τύπου ΠΑΣΟΚ δε δίνεται λύση.

Η ανάδειξη όλων των υποθέσεων και η τιμωρία αυτών που ενεπλάκησαν καθώς επίσης και η απόδοση πολιτικών ευθυνών στα κόμματα που κέρδισαν είτε σε πολιτική εξουσία είτε σε χρήματα είναι εκ των ων ουκ άνευ για να προχωρήσει το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα με άλλα κόμματα, νέου τύπου που θα φροντίσουν να έχουν στο εξής νέο πολιτικό προσωπικό χωρίς βαρίδια του παρελθόντος.

Διαφορετικά, αν τα κόμματα συνεχίσουν την πεπατημένη είναι βέβαιο ότι η κατάρρευση δε θα αργήσει να έρθει και το σκηνικό της επόμενης μέρας ουδείς γνωρίζει δεδομένης της απουσίας της αριστερής εναλλακτικής πολιτικής πρότασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: