Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΘΕΜΑ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η διεξαγωγή-εξπρές των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θέτει ζητήματα εγκυρότητας σύμφωνα με ανακοίνωση του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Β’ Αθηνών Άρη Σπηλιωτόπουλου.....

Η δήλωση του έχει ως εξής:

"Όλα πλέον πρέπει να τα περιμένουμε και τίποτα δεν μας εκπλήσσει με το υπουργείο Παιδείας και την προχειρότητα που επικρατεί εκεί. Στις 8 Μαρτίου, η υπουργός Παιδείας, σε τηλεοπτικό κανάλι, δήλωνε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διενεργηθούν το δεύτερο μισό του Μαΐου και ότι θα μπει τέλος στη συνήθεια των τελευταίων ετών να τελειώνουν τα μαθήματα τόσο νωρίς.

Μάλιστα ενόψει των αντιδράσεων που προκλήθηκαν με τις συγχωνεύσεις, η ίδια η υπουργός απειλούσε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ότι θα γίνουν μαθήματα και τα Σαββατοκύριακα εφόσον συνεχιστούν οι καταλήψεις.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 5 Απριλίου, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι φέτος οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 12 Μαΐου, δηλαδή νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Χωρίς καμία εξήγηση και λογική αιτιολόγηση: Μειώνουν το σχολικό έτος κατά μία εβδομάδα, επισπεύδουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δημιουργώντας ακόμη και ζητήματα εγκυρότητας των εξετάσεων.

Δημιουργούν καχυποψία και αβεβαιότητα, καθώς είναι ανέτοιμοι. Έχουν βαλτώσει τα μηχανογραφικά Δελτία των εξετάσεων.

Αποφάσισαν τροπολογία και διαδικασίες εξπρές για τις ενδοσχολικές εξετάσεις και τη λήψη απολυτήριου χωρίς Πανελλαδικές. Δεν έχουν ακόμη ορίσει τις Λυκειακές Επιτροπές των εξετάσεων.

Μειώνουν κατά 45% τα εξεταστικά κέντρα. Δεν έχουν καθορίσει βαθμολογητές και βαθμολογικά κέντρα.

Ανακοινώνουν το τραγελαφικό όσο και μοναδικό από την άλλη, ότι οι πανελλαδικές Εξετάσεις των Εσπερινών Λυκείων θα διεξαχθούν το πρωί.

Και μέσα σε ένα πρωτοφανές και μεγαλειώδες αλαλούμ δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μετά και τη φημολογία ότι η κυβέρνηση βλέπει γρήγορα εκλογές και δεν τους βγαίνουν οι ημερομηνίες. Επιτέλους λίγη υπευθυνότητα δε βλάπτει", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: