Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Οικονομική συνδρομή εκατομμυρίων από την Ελλάδα και την Ιρλανδία για τη διάσωση της Πορτογαλίας προβλέπει το πακέτο διάσωσης. Βρετανός Ευρωβουλευτής χαρακτηρίζει παράλογο το σχέδιο.....
Ενώ οι φωνές περί ελληνικής αναδιάρθρωσης χρέους πληθαίνουν, θα κληθούμε, όπως και η Ιρλανδία, να συμβάλλουμε στη διάσωση της Πορτογαλίας, καταβάλλοντας μάλιστα αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Σε άρθρο του στη Daily Telegraph, ο Βρετανός ευρωβουλευτής Daniel Hannan υπογραμμίζει πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους, σημειώνοντας ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που έχουμε φτάσει σε αυτό το χάλι.

Αναφερόμενος στους Ιρλανδούς φορολογούμενος, σημειώνει πως η οικονομία τους αρχικά καταστράφηκε από το ευρώ, ενώ εν συνεχεία ανέλαβαν τον έλεγχο της οικονομίας τους οι Βρυξέλλες, αιτώντας αυξήσεις στους φόρους.

Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, επισήμανε πως βάσει του πακέτου διάσωσης που ετοιμάζεται στις Βρυξέλλες για την υπερχρεωμένη Πορτογαλία, τόσο οι Έλληνες όσο και οι Ιρλανδοί φορολογούμενοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, κάτι που χαρακτηρίζει παράλογο.

"Αν τα μέλη της Ευρωζώνης θελήσουν να χρησιμοποιήσουν το ταμείο που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους, ας το κάνουν. Έμενα μου φαίνεται ηλιθιότητα, αλλά η ηλιθιότητα είναι το προνόμιο κάθε δημοκρατικού κράτους", αναφέρει ο Hannan.

Επισήμανε μάλιστα ότι είναι εντελώς απαράδεκτο και παράνομο να περιμένουν οποιαδήποτε συνεισφορά από τη Βρετανία πέρα από τη μικρή ευθύνη που φέρει ως μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ότι δεν αποτελεί δικό τους πρόβλημα.

"Η Βρετανία θα πρέπει να αρνηθεί να συμμετάσχει σε αυτό το χάος", συμπλήρωσε.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: