Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΑΣ. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" Ασημίνα Ξηροτύρη για την υπόθεση της καταδίκης του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη έκανε την παρακάτω δήλωση που είναι και η τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της Πέπτης στο συμβούλιο: Στην Αυτοδιοίκηση κατ΄εξοχήν πρέπει να υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον και στην υπόθεση Ψωμιάδη αυτό δεν έγινε
Είναι γεγονός ότι με την υπόθεση, για την οποία κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παν. Ψωμιάδης, η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Αυτοδιοίκηση κλονίζεται και πολύ περισσότερο προς τη νεοσύστατη και με πολλαπλά προβλήματα Αιρετή Περιφέρεια.
Γιαυτό και ιδιαίτερα μέσα στην πολύπλευρη, οικονομική και πολιτική κρίση, οι αιρετοί καλούμαστε να πείσουμε τους πολίτες ότι πρέπει και μπορούμε να υπηρετήσουμε την Αυτοδιοίκηση και να χειρισθούμε τα θέματά της με διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και τήρηση του νομοθετικού της πλαισίου, με αποτελεσματικότητα κοντά στον πολίτη, με αγωνιστικότητα για την επίλυση των προβλημάτων, για την κοινωνική συνοχή και την «δίκαιη» ανάπτυξη της περιοχής .
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να αναδείξουμε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι βαθύτατα συνδεδεμένη με την έννοια του δημόσιου συμφέροντος, το οποίο και κατεξοχήν πρέπει να υπηρετείται από τα όργανά της, γεγονός που δυστυχώς στην υπόθεση που χειρίσθηκε ο κ. Ψωμιάδης δεν έγινε.

ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΤΥΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: