Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ- ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Μ. ΚΥΤΟΥΔΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η μέρα είναι Παρασκευή μεσημέρι, γύρω στις 12:30 όταν ο Μόσχος Κυτούδης ενημερώνεται τηλεφωνικά ότι στο Γυμνάσιο Πλατέος υπάρχει πολύς κόσμος και κάτι κάμερες «γράφουν». Του λένε ότι αναγνώρισαν το γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο του ΑΝΤ1, τους Καραμέρο και Χαριτάτο.
Αυτός, αν και με τα ρούχα της δουλειάς, παίρνει το αυτοκίνητο και πάει να δει με τα μάτια του τι συμβαίνει. Βλέπει τους μαθητές του...σχολείου στα κάγκελα και τους γονείς τους. Καταλαβαίνει ότι οι δυο δημοσιογράφοι «γράφουν» τις αντιδράσεις τους που έχουν ως αντικείμενο να μη κλείσει το σχολείο.
Φτάνει ως τις εργατικές κατοικίες και παίρνει το δρόμο της επιστροφής πολύ προβληματισμένος. Ο ίδιος, αν και έχει απευθύνει πρόσκληση στο ίδιο κανάλι προ μηνός περίπου, όταν έγινε η κινητοποίηση των κατοίκων των Τρικάλων, δε βρήκε ανταπόκριση. Του είπαν, τότε, ότι οι αποφάσεις για το κλείσιμο του σχολείου λαμβάνονται από το Υπουργείο και όχι από το δήμαρχο…
Φτάνει στα Τρίκαλα ο Μόσχος και μετά από λίγο μαθαίνει ότι οι δυο δημοσιογράφο με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας μαζί έχουν επισκεφτεί το Γυμνάσιο του χωριού. Εκεί συναντούν τον διευθυντή του σχολείου και μόνο. Τα παιδιά απουσιάζουν αφού βρίσκονται σε μια λογοτεχνική εκδήλωση. Έχει πάει στο χωριό ο συγγραφέας Μίγγας.
Θεωρεί ότι το σκηνικό είναι «στημένο». Ότι οι Καραμέρος και Χαριτάτος έχουν πάει στο γυμνάσιο με μεθόδευση για να δείξουν ένα κτίριο άδειο, χωρίς ζωή σε αντίθεση με το Γυμνάσιο Πλατέος. Γνωρίζει ο Μόσχος από «στημένα» αφού ως γνωστόν υπήρξε επί σειρά ετών ποδοσφαιρικός παράγοντας.
Παρορμητικός όπως είναι εφορμά στο συνεργείο και στον δήμαρχο. Εκτοξεύει κατηγορίες και χαρακτηρισμούς.
Οι δυο πρωινατζήδες τα χάνουν. Αρχίζουν και ανησυχούν μήπως κάτι δεν πάει καλά. Ο Καραμέρος του λέει: «Εσύ ποιος είσαι και φωνάζεις, τι θες;». Ο Μόσχος, βρισκόμενος σε ένταση επιχειρεί να του εξηγήσει αλλά δε τα καταφέρνει αφού το θέμα είναι μεγάλο και δύσκολο.
Αφήνει τους δημοσιογράφους και επιτίθεται λεκτικά στον δήμαρχο με τον οποίο έχει μια έντονη λογομαχία. Τον θεωρεί υπεύθυνο για το γεγονός. Ο δήμαρχος του λέει ότι δε συζητά μαζί του, δεν υπάρχει πια γι αυτόν.
Ο Καραμέρος αναλαμβάνει να λύσει την παρεξήγηση: «Περνούσαμε τυχαία από το Πλατύ, είδαμε κόσμο και σταματήσαμε. Κι εγώ ΠΑΣΟΚ είμαι, στον δήμο Ψυχικού είμαι σύμβουλος και ξέρω πως γίνεται η αντιπολίτευση στο δήμαρχο. Αυτό κάνεις κι εσύ τώρα» λέει στον Μόσχο Κυτούδη.
Συνεχίζει ο Καραμέρος λέγοντας ότι «και σε μας έκλεισαν σχολεία, προσπαθούμε να κάνουμε ραντεβού με το υπουργείο αλλά δεν τα καταφέρνουμε»!
Ο Μόσχος στρέφεται στον δήμαρχο λέγοντάς του «γιατί δεν κάνεις διάλογο, θες να με μειώσεις». Αναλογίζεται ότι πάντα ο δήμαρχος του λέει ότι δεν καταλαβαίνει και εκνευρίζεται.
Ο Χαριτάτος όλο αυτό το διάστημα μένει απλός παρατηρητής. Έχει κινηθεί προς το μέρος του Μόσχου όταν τον είδε να εφορμά αλλά συγκρατήθηκε. Ο Καραμέρος βλέπει τον Νίκο Σαλτουρίδη που εν τω μεταξύ έχει φτάσει στο σχολείο, και του λέει: «Εσύ, σταμάτα να τραβάς φωτογραφίες». Ο Νίκος ψαρώνει και βάζει τη μηχανή μέσα στην τσέπη του.
Το κλίμα έχει ηρεμήσει, ο διευθυντής του σχολείου κάνει δηλώσεις, το συνεργείο μαζεύει τα πράγματά του. Ο Χαριτάτος λέει στο Μόσχο που εν τω μεταξύ έχει ηρεμήσει και μιλάει μαζί του: «Κατάλαβα».
Τι κατάλαβε ο Χαριτάτος θα σας γελάσω. Τι κατάλαβε ο Μόσχος το ξέρω. Τι καταλάβατε εσείς, είμαι περίεργος να το μάθω αν στείλτε σχόλια…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ κατάλαβα πως ο Δήμαρχος είναι ένας πολιτικός απατεώνας, και εσύ αμέριστος συμπαραστάτης του. Όμως ας γνωρίζουν άπαντες, πως το ψέμα έχει κοντά πόδια!