Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

«Πυρά» στην κυβερνητική πολιτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τα νέα μέτρα «παραδοχή αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης» και πρότεινε «επιθετική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του», ενώ ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια».."Το Μνημόνιο έχει τελειώσει και μαζί του έχουν τελειώσει και αυτοί που το επέβαλλαν στον ελληνικό λαό", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με Επιτροπή της Κίνησης Πολιτών για τον περιορισμό των τυχερών παιγνίων.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να εξωραΐσει την κατάσταση για να πείσει τους βουλευτές της, δεν πείθει πια την ελληνική κοινωνία.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και παρά τις έντονες αντιδράσεις, τόσο των βουλευτών όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ετοιμάζεται να επαναφέρει μετά το Πάσχα το νομοσχέδιο για τα "φρουτάκια", μετατρέποντας, έτσι, τη χώρα σε ένα απέραντο καζίνο με πρόσχημα ότι θα υπάρχουν κάποια φορολογικά έσοδα.

"Στην πραγματικότητα τα μόνα έσοδα που θα αυξηθούν είναι των γνωστών αγνώστων μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν και από τον τζόγο να κερδίσουν. Οι συνέπειες, όμως, στην ελληνική κοινωνία θα είναι πάρα πολύ μεγάλες. Θα διαλυθούν οικογένειες, θα κλείσουν σπίτια, γιατί την ίδια στιγμή που χάνονται θέσεις εργασίας, θα ρίχνει τον πόνο του ο Έλληνας στον τζόγο. Οι κοινωνικές συνέπειες είναι ανυπολόγιστες", σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για τα 'φρουτάκια' και να καταργήσει τον παράνομο τζόγο.

Τέλος, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξει ρότα η χώρα "κι ένας νέος συνασπισμός εξουσίας που θα απεμπλέξει τη χώρα από το μνημόνιο της καταστροφής, θα προχωρήσει στην αναδιανομή του πλούτου και στην επιθετική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του, μπορεί να δώσει λύση και προοπτική ελπίδας σ΄ αυτόν τον τόπο"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: