Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΕΥΡΩΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ!

Στη Βουδαπέστη θα βρεθούν το Σάββατο 9 Απριλίου συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινωνικά κινήματα και εργαζόμενοι απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης, σε μαζικές διαδηλώσεις για να πουν «όχι» στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σ' όλες τις χώρες της ΕΕ. Η ευρωδιαδήλωση....
στη Βουδαπέστη έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνεται σε μια χώρα όπου το ΔΝΤ έχει επιβάλει σημαντικές περικοπές των δημόσιων δαπανών αιματηρές πολιτικές λιτότητας για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, χωρίς να διαγράφεται καμία προοπτική διεξόδου.


Η διαδήλωση αυτή γίνεται μετά από τις μαζικές διαδηλώσεις σε Βέλγιο, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία Λετονία, Μεγάλη Βρετανία κ.λπ. Τα συνδικάτα των ευρωπαϊκών χωρών, η Συνομοσπονδία των ευρωπαϊκών συνδικάτων και οι έξι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ουγγαρίας (Liga, ASZSZ, ESZT, MSZOST, MOSZ) επιδιώκουν, την ημέρα αυτή που θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομίας των χωρών της ΕΕ υπό την προεδρία της Ουγγαρίας να ακουστεί η φωνή τους. Η κρίση που τις συνέπειές της πληρώνουν οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τις πολιτικές που επιβάλλει το ΔΝΤ και ΕΕ. Η μείωση των μισθών, οι περικοπές των συντάξεων, η διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, η απαξίωση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων θα παρατείνει την ύφεση με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους. Τα ευρωπαϊκά συνδικάτα τονίζουν ότι είναι δυνατή μια άλλη εναλλακτική πολιτική.

Πηγή: Εποχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: