Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΟΡΙΣΤΙΚΟ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΙ 7ο ΒΕΡΟΙΑΣ

Υπογράφτηκε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην συγχώνευση Γυμνασίων και Λυκείων από την υφυπουργό κ. Χριστοφιλλοπούλου. Στην Ημαθία τελικά γίνεται πράξη η πρόταση του διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας Ευθ. Φλιτούρη κατά 100%.
Το γυμνάσιο Κορυφής.. απορροφά το γυμνάσιο Τρικάλων που κλείνει. Το γυμνάσιο Μαρίνας απορροφά το γυμνάσιο Επισκοπής που κλείνει και το 1ο γυμνάσιο Βέροιας απορροφά το 7ο που κλείνει.
Παρά τη φημολογία που υπήρχε τις τελευταίες μέρες ότι υπήρχαν ανατροπές τουλάχιστον στο ζήτημα του γυμνασίου Τρικάλων το Υπουργείο δεν έκανε πίσω υλοποίησε τον αρχικό σχεδιασμό, υλοποίησε μια προαποφασισμένη πολιτική που είναι βασισμένη στις επιταγές του Μνημονίου και του ΔΝΤ η οποία εξαθλιώνει τα πάντα στη χώρα.
Το υπουργείο Παιδείας φέρει βαρύτατη ευθύνη που δεν έλαβε υπόψη του τις καθολικές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας όπως αυτή εκφράζεται από την αυτοδιοίκηση και τους συλλόγους γονέων αλλά και όλων των φορέων που εναντιώθηκαν στην επιλογή αυτή. Δεν θέλησε να ακούσει τίποτα η Χριστοφιλλοπούλου ώστε να μην αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός και δεν πιαστούν τα νούμερα στη μείωση του κόστους που έχει θέσει το ΔΝΤ στο υπουργείο αυτό. Δεν άκουσαν κανέναν και υλοποιούν μια πολιτική που τα εγχώρια παπαγαλάκια τη βαφτίζουν ως οικονομία μικροκλίμακας, έγιναν και οικονομολόγοι τώρα, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα και κυρίως για το ότι η εκπαίδευση δεν είναι εμπόριο να μετριέται με λογιστικούς όρους.
Είναι σαφές πως το ζήτημα είναι πολιτικό και ως τέτοιο το εισπράττει σύμπασα η χώρα και χρεώνεται και αυτό στα αρνητικά αυτής της κυβέρνησης, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που η αποστολή της να τα διαλύσει όλα είναι πλέον οφθαλμοφανής..

Δεν υπάρχουν σχόλια: