Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ Γ.ΚΟΥΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ



Ως τα σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ίσως και να αρέσκονταν στις καταγγελίες και τα ψηφίσματα που κατέβαζε στο συμβούλιο ο σύμβουλος Γ. Κούτρας, επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΙΑ γιατί είχαν πολιτικό αντίπαλο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όμως, στη συνεδρίαση του συμβουλίου που ο ίδιος σύμβουλος είπε ότι η παράταξη Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά δεν του άρεσε και επικράτησε ένταση. Η πρόεδρος του..συμβουλίου κ. Αηδονά κάλεσε τον Γ. Κούτρα να ανακαλέσει αλλά αυτός αρνήθηκε και εκείνη διέκοψε τη συνεδρίαση.
Στο περιφερειακό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα, όπως αναμένονταν, της ποινής που επιδίκασε το δικαστήριο εις βάρος του Π. Ψωμιάδη και οι επικεφαλείς των παρατάξεων τοποθετήθηκαν επ΄ αυτού.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης είπε, με το γνωστό του ύφος, ότι «Σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης. Χαίρομαι γιατί βρέθηκε ο ένοχος για όλα τα σκάνδαλα στη χώρα μας δεκαετίες τώρα. Χαίρομαι γιατί από μένα ξεκινά η κάθαρση. Χαίρομαι γιατί για 1.000 ευρώ παράβαση πιθανόν να πάω στο σπίτι μου. Αλλά στέλνω ένα μήνυμα: ο Ψωμιάδης έχει και συνέχεια».
Ο Γ. Κούτρας και η παράταξή του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση Ψωμιάδη:
«Το σκάνδαλο με το πρόστιμο των 89.000 Ευρώ που ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετέτρεψε εν μία νυκτί σε 5.000 και πιθανόν να του κοστίσει την έκπτωση από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου μιας..
διοίκησης βουτηγμένης στα σκάνδαλα και τη διαφθορά, από την Κορώνεια μέχρι την υπόθεση των σχολικών λεωφορείων και τις απευθείας αναθέσεις των έργων της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα αποδεικνύει τη συσσωρευμένη υποκρισία ολόκληρου του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος που προσπαθεί να φορτώσει στους εργαζόμενους ενοχές ότι δήθεν «μαζί τα φάγαμε», ενώ το ίδιο είναι διεφθαρμένο ως το μεδούλι, μοιράζοντας έργα και επιχορηγήσεις σε φίλους και εκλεκτούς, χαρίζοντας πρόστιμα σε κουμπάρους και κολλητούς, με αποκορύφωμα τις νόμιμες και παράνομες σχέσεις του με τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο. Το μεγαλύτερο όμως σκάνδαλο, στο οποίο είναι συνυπεύθυνοι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ είναι η πολιτική του Μνημονίου, που προσφέρει τα δικαιώματά μας ως θυσία στο βωμό της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους. Η διοίκηση Ψωμιάδη, παρά τις τηλεοπτικές κορώνες διαφοροποίησης ταυτίζεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική και τον Καλλικράτη που έχει θεσμοθετήσει την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας και είναι συνένοχη στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί στο ακέραιο όποιος και αν είναι ο αντικαταστάτης του.
Η περιφερειακή κίνηση «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική και το σύστημα που γεννά «Ψωμιάδηδες», για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη. Δέσμευση μας είναι ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές, και όχι οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους. Για να διαγραφεί το χρέος, να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες με εργατικό έλεγχο, να απαγορευθούν οι απολύσεις, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, απαλλαγμένη από τη διαφθορά και το κυνήγι του κέρδους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: