Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

4ημερη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ.ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ξεκίνησε από σήμερα νωρίς το πρωί η 4ημερη απεργία των εργαζόμενων στο χώρο των ΜΜΕ. Περιφρουρήσεις υπάρχουν σε όλα τα εκδοτικά συγκροτήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της απεργίας.Το μεσημέρι ένταση προκλήθηκε στις Αττικές εκδόσεις όταν....
μετά από εντολή της εργοδοσίας περιπολικά και ομάδες ΔΙΑΣ μαζί με απεργοσπάστες προσπάθησαν να σπάσουν την περιφρούρησή της απεργίας. Παράλληλα η εργοδοσία των Αττικών εκδόσεων απειλεί με μηνύσεις στα σωματεία και στους εργαζόμενους που βρίσκονται στις επιτροπές περιφρούρησεις.

Η ΕΣΗΕΑ και η διασωματειακή επιτροπή καλούν αύριο σε συγκέντρωση έξω από το γραφεία της ΕΣΗΕΑ και σε απεργιακό συλλαλητήριο προς την Βουλή και το Υπουργείο απασχόλησης.

Στη Θεσσαλονίκη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μετά από κάλεσμα της ΕΣΗΕΜΘ έξω από τα γραφεία των εφημερίδων Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπόρ του Βορρά. Να υπενθυμίσουμε ότι στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά εφαρμόζεται εδώ και ένα μήνα περίπου πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας και η εργοδοσία μη τηρώντας για ακόμη μία φορά τις έγγραφες δεσμέυσεις της καθυστερεί στην καταβολή της ήδη μειωμένης μισθοδοσίας. Στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος έχουν υπογραφεί ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών που φτάνουν το 12,5%.

Τα αιτήματα της απεργίας είναι:
Να υπογραφούν άμεσα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με την υπογραφή ΣΣΕ για το 2009.
Να προστατευθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά όλων των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα. Να εγκαταλειφθεί κάθε μεθόδευση για απολύσεις και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
Να προστατευθούν τα εισοδήματα των συντακτών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΔΕΠΘΕ.
Να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης.
Να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα.
Να εγκαταλειφθούν σχέδια που θα στερήσουν πόρους από τα ΜΜΕ, όπως η άρση της υποχρέωσης να δημοσιεύονται ισολογισμοί στις εφημερίδες.

alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: