Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η ΚΕΡΑΤΕΑ, Η ΘΕΣΗ «12», ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ

Ή αλλιώς, η απέλπιδα προσπάθεια
της Θ. Σιδηροπούλου
να δείξει ότι υπάρχει πολιτικά.

Όταν κάποιος πολίτης παίρνει δημόσια θέση για κάποιο ζήτημα είναι δικαίωμά του και ουδείς θα μπει στον κόπο να τον κρίνει. Έχει άποψη, την καταθέτει και ενδεχομένως να ανοίξει διάλογος. Είτε πει την άποψή του στο καφενείο είτε στο διαδικτυακό καφενείο το ίδιο είναι. Όταν όμως ο πολίτης έχει και την ιδιότητα του κομματικού στελέχους και δη του κυβερνητικού κόμματος τότε..το πράγμα αλλάζει και είναι αυτονόητο ότι υπόκειται σε κριτική στα όσα λέει, έστω κι αν δε λέει, έστω κι αν ψελλίζει. Ως δημόσιο πρόσωπο κρίνεται και ως φορέας μιας κομματικής πρακτικής και ιμάντας μιας κυβερνητικής πολιτικής που επιχειρεί να την πλασάρει στους πολίτες.
Ο λόγος για την Θ. Σιδηροπούλου, που έχει την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι δηλαδή στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που εδώ και τέσσερις μήνες έχει δημιουργήσει συνθήκες χούντας στην Κερατέα γιατί θέλει πάση θυσία να γίνει εκεί ο ΧΥΤΑ, όπως έχει δηλώσει ο Ραγκούσης.
Το στέλεχος λοιπόν του κυβερνητικού κόμματος δηλώνει με το δικό της, ιδιαίτερο στυλ (αχ καλέ, εδώ είμαι, κοιτάξτε με)  ότι κάνει περιοδεία στη Βραυρώνα, στην Ελευσίνα και στην Κερατέα και λέει ότι στην Κερατέα πήγε διότι: «Νικόλα μου.. επαναδιατυπώνουμε και αγωνιζόμαστε για τη μη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ Ημαθίας στη θέση «12»».
Μιλώντας ως κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που σε κυβερνητικό επίπεδο εκφράζεται από τους υπουργούς δεν ακούσαμε από το στόμα της ούτε «κιχ» για τα όσα συμβαίνουν στην Κερατέα, για τα όσα είπε η υφυπουργός Τζάκρη για τη ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στη θέση «12», τίποτα. Η Σιδηροπούλου τήρησε σιγή ιχθύος θεωρώντας ότι αγωνίζεται, ότι δίνει σκληρή μάχη επισκεπτόμενη δίκην τουρίστριας την περιοχή, θέλοντας να πείσει τους πολίτες ότι η ίδια διαφωνεί με τα όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν και στην Ημαθία.
Εδώ και τέσσερις μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει καταλάβει την Κερατέα και προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση των κατοίκων της. Η Σιδηροπούλου και οι υπόλοιποι του Ε.Σ δε βρήκαν λέξη να πουν ούτε δημοσίως ούτε στις συνεδριάσεις του οργάνου που συμμετέχουν, ούτε ένα ψήφισμα δεν κατέθεσαν για τα μάτια του κόσμου. Τι έκανε; Ανακοινώσεις τουριστικού τύπου στο facebook και αναμένονται και οι φωτογραφίες από την «ηρωική» παρουσία της στην περιοχή.
Επειδή η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευτεί κάποιος σε στελέχη τύπου Σιδηροπούλου που δεν έχουν ούτε άποψη, ούτε δυναμική, ούτε ικανότητα άρθρωσης πολιτικού λόγου, είναι σαφές πως αυτό που επιχειρεί με συνεχή και ακάματο τρόπο είναι η κενή περιεχομένου προβολή της μέσω ανακοινώσεων και φωτογραφιών, είτε στο διαδίκτυο, είτε στον τύπο με ένα χαρακτηριστικό: τίποτα.
Όταν λοιπόν το «τίποτα» του πολιτικού λόγου, της παρέμβασης κλπ επιχειρείται να ασχοληθεί με το μείζον θέμα της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στην Ημαθία είναι προφανές ότι το αποτέλεσμα θα είναι φολκλόρ. Η Σιδηροπούλου δεν ασχολείται με το γεγονός ότι εκτός της θέσης «12» υπάρχει και οικονομικός παράγοντας.
Όμως, για τη θέση αυτή ήδη έχει εκφραστεί η Θ. Τζάκρη προ ημερών με συνέντευξή της στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ. Είπε η υφυπουργός ότι θα εφαρμοστεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός και στη θέση αυτή θα γίνει η ΜΕΑ-ΧΥΤΥ. Η Σιδηροπούλου εκείνη την ημέρα φαίνεται ότι απουσίαζε και δεν έφτασε στ΄ αυτιά της η δήλωση της Τζάκρη. Η «αγωνίστρια» κατά της συγκεκριμένης χωροθέτησης αντί να βγει και να αντιπαρατεθεί με την υφυπουργό προτίμησε να πάει στην …Κερατέα να κάνει αντίσταση. Παράλογο; Όχι, λογικό, πλην φολκλόρ.
Κουβέντα δε λέει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για τα συμφέροντα που στηρίζουν την επιλογή της δημιουργίας αυτού του εργοστασίου, την οικονομική αφαίμαξη που θα υποστεί ο νομός. Τι κι αν κοτζάμ δήμαρχος Βέροιας (ΠΑΣΟΚ κι αυτή) δηλώνει ότι η λύση για τα σκουπίδια μας είναι η μεταφορά τους στην Κοζάνη, τόσο για το οικονομικό, όσο και για τη χωροθέτηση. Η Σιδηροπούλου δε λέει λέξη. Είπαμε, το στέλεχος κάνει τουρισμό στην Κερατέα και βαπτίζεται στα νάματα του αρχαίου κάλλους κι άσε τους Κερατιώτες να τρώνε τα δακρυγόνα και η Σιδηροπούλου να το παίζει «αγωνίστρια» μέσα από το facebook.
Όμως, όταν κάνει δηλώσεις πρέπει να εξηγεί και τι εννοεί. Γιατί, πείτε μου εσείς τι καταλαβαίνετε με τη φράση «επαναδιατυπώνουμε και αγωνιζόμαστε για τη μη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ Ημαθίας στη θέση 12»; Ποιοι αγωνίζονται και επαναδιατυπώνουν; Αυτή και ο εαυτός της; Τότε, δικαίως χρησιμοποιεί το πρώτο πληθυντικό. Είναι δυο, οπότε…
Άκουσε κανείς από το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας ή κεντρικά ότι επαναδιατυπώνεται και αγωνίζεται κανείς για το εν λόγω θέμα; Ουδείς. Εκτός του εμφανούς προβλήματος που υπάρχει με την καταφανέστατη αντίφαση υπάρχει και ζήτημα κομματικής γραμμής.
Πως είναι δυνατόν ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να νομίζει ότι «επαναδιατυπώνεται», όχι η πρόταση αλλά η απόφαση για το εργοστάσιο στη θέση «12»; Μίλησε με το Ραγκούση; Μίλησε με τη Τζάκρη; Μίλησε μήπως με τον Γιώργο, τον πρωθυπουργό και όχι τον Παναγιωτακόπουλο. Μήπως μίλησε με τον Βενιζέλο; Αν όχι, τότε με ποιον μίλησε και μας λέει ότι επαναδιατυπώνουν και αγωνίζονται (οι ΠΑΣΟΚοι προφανώς). Μήπως μίλησε με την Αρτέμιδα στη Βραυρώνα; Θα έχει ενδιαφέρον αν το κατάφερε και νομίζω ότι διεκδικεί νόμπελ για την επικοινωνία που είχε…
Τελικά, η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσεις να τη διαχειρίζονται στελέχη που δεν έχουν να πουν τίποτα και το μόνο που βρίσκουν και κάνουν είναι να «αγωνίζονται» στο facebook»…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

διαδυκτιακοι επαναστατες........... καινουργιο φρουτο,δεν καταλαβαινουν και δεν φοβουνται κανεναν...απο τον καναπε του σπιτιου τους. σε στιγμες κοματικης επαρσης κανουν LIKE σε αποψεις ομοιδεατων κοματικων στελεχων....