Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η Ε.Μ.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

Το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε. στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ανάπτυξη της Μαθηματικής Παιδείας στον Νομό μας και παράλληλα την επιμόρφωση και ανάπτυξη των διδακτικών δεξιοτήτων των μελών του, συνδιοργάνωσε με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη του Διαδικτύου του Μαθηματικού...Τμήματος του Α.Π.Θ. και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας, σεμινάριο με θέμα «Το Διαδίκτυο στην Μέση Εκπαίδευση και Εφαρμογές του στη Διδακτική των Μαθηματικών και των Θετικών Επιστημών».

Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν συνολικά δώδεκα ώρες και συμμετείχαν 27 καθηγητές μαθηματικών, μέλη της Ε.Μ.Ε. Ημαθίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το ρόλο του διαδικτύου στη Μέση Εκπαίδευση με έμφαση στα Μαθηματικά, για την έρευνα που είναι σε εξέλιξη και αφορά τη χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές και εκπαιδεύτηκαν στη γλώσσα MathML. Μάλιστα εκπόνησαν πρωτότυπη εργασία που αφορά την χρήση της MathML στο βιβλίο των Μαθηματικών της Γ΄ Λυκείου και συμμετείχαν σε στατιστική δειγματοληψία σχετικά με προβληματική χρήση του Διαδικτύου από τους εφήβους.
Την Κυριακή 8 Μαΐου με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρουσιάσθηκαν οι εργασίες των συμμετεχόντων και δόθηκαν από τον Πρόεδρο του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. κο Μωυσιάδη Πολυχρόνη, τον Διευθυντή του ΠΜΣ στην Επιστήμη του Διαδικτύου του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. κο Αντωνίου Ιωάννη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας κο Φλιτούρη Ευθύμιο και τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Ν. Ημαθίας της Ε.Μ.Ε. κο Ασβεστόπουλο Ελευθέριο οι βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: