Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Με στόχο να μην ανοίγουν εύκολα οι μπάρες από επιτροπές και κατοίκους, η εταιρία που διαχειρίζεται τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου έχει τοποθετήσει παράνομα μηχανισμό κλειδώματος. Κίνδυνος για ατύχημα, καταγγέλλουν οι επιτροπές "Διόδια Στοπ"....
Μηχανισμό κλειδώματος των μπαρών, παρόμοιο με των διοδίων Ρίου και Ζευγολατιού, έχει υιοθετήσει και η εταιρία που διαχειρίζεται τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου" καταγγέλλουν επιτροπές "Διόδια στοπ".

Όπως αναφέρουν, "οι τροποποιήσεις που έχουν κάνει στις μπάρες φαίνονται καθαρά στις φωτογραφίες που ακολουθούν, όπου έχουν τρυπήσει, οι ίδιοι, κάθετα τις μπάρες και τις έχουν ασφαλίσει με μία πλαστική βίδα προκειμένου να μην ανοίγει εύκολα με σπρώξιμο.

Παρ' όλα αυτά, με δυνατό σπρώξιμο από το ελεύθερο άκρο της μπάρας η πλαστική αυτή βίδα σπάει, και η μπάρα ανοίγει.

Η τακτική εκφοβισμού τους, όπως περιγράφει μέλος της επιτροπής που έτυχε σε μία τέτοια τροποποιημένη μπάρα, είναι η εξής:

"Σπρώχνει την μπάρα, ακούγεται ο δυνατός θόρυβος της πλαστικής βίδας που σπάει και ο υπάλληλος τού φωνάζει πως έσπασε και κατέστρεψε την μπάρα. Κάνε μου μήνυση", ήταν η απάντηση του ίδιου.
Είναι φανερό πως είναι μία αστεία αλλά και επικίνδυνη μέθοδος εκφοβισμού των οδηγών που αρνούνται να υποκύψουν στο χαράτσι των 13 ευρώ, σπρώχνοντας απλώς την μπάρα.
Από την στιγμή που η μπάρα με την βίδα εμφανίζει μεγαλύτερη αντίσταση στο σπρώξιμο είναι προφανές ότι αν πέσει διερχόμενο αυτοκίνητο πάνω της θα προκληθούν πολύ μεγαλύτερες ζημιές στο όχημα απ' ό,τι αν η μπάρα ήταν όπως την παρέδωσε ο κατασκευαστής της.

Πηγή: Thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: