Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΛΕΞΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Πλήρως υποταγμένο το ΠΑΣΟΚ στο Μνημόνιο και τις επιταγές του υλοποιεί πολιτικές που αποκλειστικά εξυπηρετούν αυτούς τους στόχους. Στο χώρο της παιδείας είδαμε το μαζικό και αδιάκριτο κλείσιμο σχολείων που έφερε αντιδράσεις τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και σε κυβερνητικούς βουλευτές. Τώρα, μετά το κλείσιμο πολλών εξεταστικών κέντρων εν όψει των Πανελλήνιων Εξετάσεων έρχεται ο υφυπουργός Πανάρετος να επιχειρηματολογήσει ....
και να δικαιολογήσει την απόφασή τους να μειώσουν τα εξεταστικά κέντρα που αφορούν σε ειδικές κατηγορίες μαθητών όπως αυτοί που έχουν διαπιστωμένη από δημόσιους φορείς δυσλεξία.
Τι λέει ο υφυπουργός; Λέει ότι "στις πανελλήνιες εξετάσεις στα 90.000 παιδιά έχουμε περίπου 2.000 παιδιά που είναι δυσλεκτικά. Στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ στους 20.000 υποψήφιους, έχουμε 1000 δυσλεξικούς".
Οι υπουργοί καλά θα κάνανε, μέσα στην πρεμούρα τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να συμβουλεύονται πρώτα τους επιστήμονες. Έτσι ο Πανάρετος θα γνώριζε ότι οι αριθμοί δεν είναι όπως μας τους λέει. Έρευνες δείχνουν ότι στον γενικό μαθητικό πληθυσμό οι δυσλεξικοί μαθητές είναι το 8-10%.Επιπλέον στους μαθητές που απαλλάσονται από γραπτές εξετάσεις προστίθενται και όσοι έχουν διαγνωστεί με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, η οποία αφορά μεγάλο αριθμό μαθητών.
Ακόμη όμως και λίγοι να ήταν οι μαθητές που δικαιούνται προφορικών εξετάσεων και πάλι είναι απαράδεκτο να υποχρεώνονται μαθητές μαζί με τις οικογένειες τους να πληρώσουν μεγάλα ποσά (μετακινήσεις,ξενοδοχεία) προκειμένου να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις της δωρεάν δημόσιας παιδείας μας και της ξεχασμένης προεκλογικής υπόσχεσης του ΠΑΣΟΚ «πρώτα ο μαθητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: