Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ETOIMAZETAI TO KAΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Εκπρόσωποι από πενήντα τουλάχιστον χώρες θα συμμετέχουν στο γεμάτο με ανθρωπιστική βοήθεια στόλο Freedom Flotila II για τη Γάζα.....
Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν το μεσημέρι, δήλωσαν ότι στόχος τους είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα και ότι το μόνο που θέλουν είναι ειρήνη. Αναφέρθηκαν επίσης στις απειλές που έχουν δεχθεί για τη ζωή τους αφού όπως είπαν: «Οι Ισραηλινοί δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε τον διεθνή νόμο, αφούν επιτέθηκαν σε ανθρωπιστική αποστολή.» Στην νέα αυτή προσπάθεια του Στόλου της Ελευθερίας, τα πλοία θα είναι καλύτερης ποιότητας και το πλήρωμα θα έχει καλύτερη σύνθεση για να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος. Έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου η συνάντηση των συμμετεχόντων με μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, ευρωβουλευτές, εκπροσώπους του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, ούτως ώστε να παρουσιάσουν τους στόχους τους.

Η ελληνική συμμετοχή «Ένα Καράβι για τη Γάζα» μέσω του κου Βαγγέλη Πισσία, υποστήριξε ότι "η ελληνική κυβέρνηση δεν πίεσε, όπως θα έπρεπε, το Ισραήλ, προκειμένου να επιστρέψει τα δύο ελληνικά πλοία, τον εξοπλισμό τους και την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφεραν, σε αντίθεση με το τουρκικό «Μαβί Μαρμαρά», που επιστράφηκε τον Αύγουστο του 2010".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: