Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΙΚΑ:ΟΧΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΡΙΤΩΝ

Μόνο επιταγές που εκδίδονται από τον οφειλέτη, εις βάρος λογαριασμού του, θα δέχεται πλέον το ΙΚΑ για την εξόφληση των υποχρεώσεων των ασφαλισμένων, σύμφωνα με σημερινή εγκύκλιο....
Σε περίπτωση που ο εργοδότης είναι εταιρεία, θα πρέπει να εκδοθεί ανάλογη επιταγή, μέσω λογαριασμού της ίδιας και να έχει υπογραφεί από το νόμιμο εκπρόσωπο.

Δεν θα γίνονται δεκτές Ιδιωτικές επιταγές που έχουν εκδοθεί σε διαταγή τρίτου ή έχουν οπισθογραφηθεί, ενώ ειδικά για τις οικοδομές οι επιταγές είναι δυνατό να εκδίδονται και από τους εργολάβους.

Επιπροσθέτως, ως ημερομηνία έκδοσης θα πρέπει να έχουν την ημερομηνία κατάθεσης και όχι προγενέστερη ή μεταγενέστερη.

Όσον αφορά στα λογιστικά γραφεία που καταβάλλουν εισφορές για λογ/σμό πελατών τους θα πρέπει να υποβάλλουν στο Τμήμα Εσόδων κατάσταση με τα στοιχεία των εργοδοτών για τους οποίους καταβάλλονται οι εισφορές, να εκδοθούν τα σχετικά ΓΕΤΕ (καταβολής τρεχουσών εισφορών) και στη συνέχεια να ελεγθεί ότι οι επιταγές συμφωνούν με αυτά. Προτείνεται μάλιστα εξυπηρέτηση από ειδικά γκισέ στις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η "ταλαιπωρία" που θα δημιουργήσει ο πρόσθετος αυτός έλεγχος.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: